#Napszínes

2021.02.22. 15:52

Ezt nagyon jól kitalálták

Komoly hagyománya van Forráskúton az identitáserősítő emlékeknek. Az egyik megmaradt tanyai, Klebelsberg-féle is­kolát felújították, a másiknak egy gránitból készült nyitott könyv szolgál mementóul, amibe az egykori tanárok nevét is belegravírozták.

Arany T. János

Pont 9 nyárfát kellett kivágni a forráskúti focipálya mellett, így adta magát, hogy beleégessék a törzsekbe a falu nevét betűzve. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

És aztán ott van még a születés fája elnevezésű, fémből készült alkotás, amelynek levelei állítanak em­léket az adott évben született gyerekeknek.A focipálya melletti idős, balesetveszélyes nyárfákat pe­­dig úgy vágták ki, hogy saját maguknak állítsanak emléket és a falu egyik látványosságát is kínálják egyszere. Fodor Imre polgármester szereti megőrizni, ami szép. Így tettek a fákkal is.

Pont 9 nyárfát kellett kivágni a forráskúti focipálya mellett, így adta magát, hogy beleégessék a törzsekbe a falu nevét betűzve. Fotó: Kuklis István

– Az ötvenes–hatvanas években ültetett kilenc fa törzsét úgy vágtuk el, hogy kis padokat alakítottunk ki, aminek a háttámlájába kimarták a település nevét alkotó kilenc betűt, majd gázperzselővel beleégették, így lett sötét színű. A fa a megmaradás, régmúlt idők emléke, így ezek nem vesztek el. Mindenkinek feltűnik, aki kijön szurkolni, vagy csak elmegy a pálya mellett – magyarázta a polgármester, aki büszkén említette meg azt is, sokan felhívják, gratulálnak hozzá, vagy megállnak autóval, megcsodálják, és fotózkodnak a falu egyik érdekességével.

A kivágott fákat természete­sen pótolja majd az önkormányzat, tavasszal tervezik ki­­ültetni az utánpótlást, olyan lombkorona-magassággal, hogy olvasható maradjon a fel­­irat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában