#napszínes

2021.02.15. 15:30

Mi fagyott a pocsolyába?

Amikor fenékig befagy a legmélyebb pocsolya is, hosszú az út az óvodáig.

Farkas Judit

Örök érvényű a mondás, főleg mert az idei tél sem nagyon kényeztette el a gyerekeket. Miközben a majdnem hatéves jégkirálynőt játszott, a felnőttnek is kellett elfoglaltság. A csendes szemlélődés pont meg is felelt, nincs két egyforma tócsa. Valamelyikben kisebb-nagyobb buborékok fagytak a jégbe, levelek, termések. Máson a fehér mintákból lehet mindenfélét kiolvasni, volt felhő, virág, csodaszarvas, csillagfejű jégféreg.

A fehér részeken, lehet tudni, vékonyabb a jég. Akkor is betörik, ha a gyerek lép rá, de addig is szépek a minták.Nem kellett volna a tejet felrúgni csúszkálás közben, mutattam a lányomnak a poharat.

Úgy fagyott meg a víz az eldobott pohár körül, mintha tej ömlött volna ki. Fotó: Farkas Judit

Félig teli vagy félig üresen – attól függ, optimisták vagyunk-e vagy pesszimisták – fagyott bele a parkoló tócsájába, amibe autók kereke is bele szokott.

Érzékcsalódás, hogy a kiömlött tej vált a pocsolya szerves részévé. A tejfehér részek is vízből vannak, és a műanyag pohárban egyébként is inkább kávé lehetett. Ronda dolog eldobni, még akkor is, ha érdekes a végeredmény. Utóbbi nem a szemetelőnek, hanem a természetnek köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában