A kreativitást szereti a munkájában

2021.03.13. 12:02

A makói Szilágyi Daniella élete első borbélyversenyén már dobogós lett

Szilágyi Daniella először indult egy nemzetközi borbélyversenyen, és mindjárt harmadik lett – pedig szalonját csak októberben nyitotta meg a Maros-parti városban. A kizárólag férfiak frizuráit, arcszőrzetét nyíró szakemberek mezőnyében ő különlegesnek számít, hiszen ezt a munkát általában nem hölgyek végzik.

Szabó Imre

Szilágyi Daniella nemrég nyitotta meg saját szalonját.

– Azért szeretem ezt a munkát, mert kiélhetem benne a kreativitásomat, alkothatok

– mondta Szilágyi Daniella, aki ritka hivatást választott magának: borbély, vagy másként barber, azaz kizárólag fér­­fiak haját, arcszőrzetét gondozza. Ezzel többnyire inkább férfiak foglalkoznak. Daniella ráadásul – most először – je­­lentke­zett egy Lengyelországban megrendezett szakmai ver­­seny­­re, és saját kategóriájában mindjárt harmadik lett.

Eredménye különösen azért figyelemre méltó, mert még fél éve sincs, hogy megnyitotta szalonját Makón. Daniella az egyetem után a közszférában helyezkedett el, de úgy érezte, ennél többre vágyik. Szakképzettséget szerzett, és azóta a tradicionális férfifodrászat kul­­túráját ápolja.

Szilágyi Daniella modern ötvözetű klasszikus férfifrizura kategóriában indult a versenyen.
Fotó: Szabó Imre

A versenyről azt mondta, egy kollégájától hallott róla. A járványveszély miatt mindenkinek a saját műhelyében kellett alkotnia, majd az eredményt lefotózni és elküldeni Lengyelországba a nemzetközi zsűrinek. Ő modelljének Bottyán Krisztiánt választotta, a fényképeket pedig Csalár Bá­­lint készítette el.

A versenyen külön női kategória nem volt. Ő a pompadur, azaz modern öt­­vözetű klasszikus férfifrizura kategóriában indult és lett harmadik. Hogy pontosan hány országból és hányan indultak, nem tudja – az biztos, hogy Ma­­gyarországról 40-en neveztek. A legjobban annak örült, hogy a két fő szervező, a lengyel Mario Mayer és a magyar Balogh Emi egy továbbképzésre is meghívta.

– Az az egyik álmom, hogy később én is tovább tudjam adni ezt a kultúrát más hölgyeknek

– mondta.

A kürt még mindig szól

Szilágyi Daniella neve ismerős lehet régi olvasóinknak, hiszen diákkorában többször írtunk róla. Tíz évvel ezelőtt azért, mert őt választották meg Makó diákpolgármesterévé, és ekkortájt aratta sikereit muzsikusként is, még országos versenyeket is nyert mint vadászkürtös. A diákönkormányzati munka természetesen már a múlté, a hangszert azonban, ha koncert van, még mindig fújja a makói Magán Zeneiskola fúvószenekarában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában