Gondoskodás a teremtett világért

2021.03.03. 18:20

A jövő generációnak ültettek tölgyfákat a gyerekek Vásárhelyen

Tölgyfacsemetéket ültettek a vásárhelyi ének-zenei általános iskolában. A Tesz Vesz Tavasz eseményével az egyházmegye csaknem ezeréves múltjára és jelenére emlékeztek.

T. Sz.

Az egyházmegye múltjára, illetve jelenére emlékezve ültettek facsemetét az iskolában. Fotó: Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

– Szeretem gondozni a környezetet, hogy legyen több fa, mert fontos az élethez

– mondta Angyal Csanád ötödikes tanuló, egyike azoknak, akik elültették a Tesz Vesz Ta­­vasz facsemetéit a vásárhelyi Domonkos Nővérek Liszt Fe­­renc Ének-zenei Általános Iskolája hátsó udvarán. Évről évre a Szeged–Csanádi Egyházmegye múltjára és jelenére is emlékeznek az eseménnyel, most a fennállás 990. évfordulójára ültették a fákat a jövő generációinak.

Az egyházmegye múltjára, illetve jelenére emlékezve ültettek facsemetét az iskolában.
Fotó: Tábori Szilvia

Mázás Orsolya Marianna nő­­vér, az intézmény hitéleti igazgatóhelyettese elmondta: az ének-zenei tanítással együtt a természetközeli szemléletre is figyelnek. Az iskolai faültetés mellett az érdeklődő családok átvehettek egy-egy facsemetét, hogy saját kertjeikben ültethessék el.Fontos, hogy a gyerekek az iskolai példa mellett otthonaikban is találkozzanak a ökotudatos szemlélettel, környezetük szépítésével.

– Egy nyár eleji sárkányha­józást nyerhet az iskolai környezettudatos kihívásán a leg­sikeresebb osztály

– mondta Huziánné Nagy Ildikó, a gyerekek földrajz és biológia szakos tanára. Hozzátette, hó­napról hónapra új rendezvényekkel, feladványokkal motiválják ta­­nulóikat a környezettudatosság jegyében. Havonta más-­­más programot hirdetnek pontversennyel és izgalmas nyereményekkel. A cél, hogy közvetlen környezetükre gondosan ügyeljenek, hogy szebb, tisztább tér vegye körül őket. Az ökotudatos nevelésüket az iskolai filmklub szintén tá­­mogatja: a közelmúltban David Attenborough Egy élet a bolygónkon című dokumentumfilmjét nézték meg közösen a felső tagozatosokkal.

Tanáruk szerint érdekes volt látni, ahogy gondolatokat éb­resztett bennük az alkotás, hogy a környezetért igenis tennünk kell, és hogy a tettekhez az utolsó pillanatban vagyunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában