PR

2021.03.23. 15:45

Hogyan szabaduljunk meg az allergénektől?

A mindenhol jelenlévő por és atkák nagyban megkeseríthetik az életünket. Allergiások esetében ez duplán érvényes. Nézzük meg, hogyan lehet gyorsan és hatékonyan megszabadulni az allergénektől. Próbáld ki a következő tippeket, és meglátod, hogy otthonodban mindig tökéletesen tiszta és friss lesz a levegő.

delmagyar.hu

 

Gyakran cserélj ágyneműhuzatot

Rengeteg időt töltünk az ágyban, és az ágynemű az atka egyik legkedveltebb lakhelye. Az ágyneműhuzatot ideális hetente egyszer cserélni. Használjon természetes anyagokból készült textíliát, azok a legellenállóbbak és a gyakori mosással sem rövidül az élettartamuk.

Használj kevesebb lakástextilt

A legtöbb por a szőnyegekben, függönyökön és a kanapéban található. A kanapét azért nem kell kidobnod, de a többi kiegészítőt és lakástextilt megritkíthatod. A legnagyobb hatás a szőnyegfelületek eltávolításával érhető el, bármilyen gyakran is porszívózod vagy tisztítod ezeket a felületeket, mindig megragadnak bennük a szennyeződések.

Rendszeresen porszívózz

Ha mégis a szőnyegek mellett döntesz, akkor készülj fel, hogy rendszeresen porszívóznod kell. Évente 2-3 alkalommal mélytisztítás javasolt.

TIPP: Ha nem szeretsz porszívózni, de a szőnyegektől sem szeretnél megválni, fektess robotporszívóba. Amíg te pihensz, ő elvégzi helyetted a piszkos munkát.

Szerezz be egy légtisztítót

A légtisztító készülék használata megváltást jelenthet az allergiások számára. Segít eltávolítani a szennyeződéseket, párásítj, sőt, még ionizálja is a levegőt. Jobban fogsz tudni lélegezni és aludni. A modern légtisztítók esetében a zavaró zajszinttől sem kell tartanod, megjelenésükkel pedig tökéletesen illeszkednek minden környezetbe.

Nedves portörlés a siker titka

Ha eddig a száraz portörlés híve voltál, akkor figyelem! Ha allergiában szenvedsz, jobban teszed, ha lemondasz erről a szokásról és megismerkedsz a nedves portörlés fortélyaival.

Az alapszabályokat is érdemes betartani – először porszívózunk, és utána jöhet a portörlés, így a porszívózás közben felkavart por nem ülepedik le újra a tiszta felületekre.

Portörlés során a szobanövényekről se feledkezz meg. Bár első pillantásra nem látható, a szobanövények levelein rengeteg por található. Rendszeres tisztításukkal nemcsak magadnak, de a növényeidnek is jót teszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában