Amerikai hárs, keskenylevelű kőris és lepényfa

2021.03.22. 12:02

Huszonegy fát ültettek Pusztamérgesen – Galéria

Pusztamérges is részt vesz az Agrárminisztérium által meghirdetett Településfejlesztési pályázatban.

Munkatársunktól

Pusztamérgesi önkormányzat

Fotó: Pusztamérgesi önkormányzat

Már egyetlen fa elültetésével, kisebb facsoportok létrehozásával hozzájárulhatnak az egészségesebb környezet megteremtéséhez, az élhetőbb települések kialakításához. Az Agrárminisztérium gondozásában lebonyolított fásítási kezdeményezés részeként a 10 ezer fő alatti te­lepülések összesen 12 ezer fát igényelhettek térítésmentesen. 19 fajtából lehetett választani.

Pusztamérgesen amerikai hársakat, keskenylevelű kőriseket és lepényfákat ültettek.
Fotó: Pusztamérgesi önkormányzat

– A programba, amelynek célja a közterületek, valamint az óvoda- és iskolaudvarok, oktatási és önkormányzati in­­tézmények területének fásítása, Pusztamérges községi ön­­kormányzat is benyújtotta pályázatát.

A támogatásnak köszönhetően 7-7 darab amerikai hárs, keskenylevelű kőris és lepényfa ültetése valósulhatott meg a községben.

A fák a Gondozási Központhoz, az általános iskola épülete elé és a Móra téri játszótérhez, az út mellé kerültek, 4 pedig vermelve várja, hogy az épülő minibölcsőde épületének környezetét szépítse – sorolta Papp Sándor polgármester.

A fák kiszállítását a Kiskun­sági Erdészeti és Faipari Zrt. biztosította az igények beérkezésének sorrendjében. Az ültetésről a polgármester mellett Csíkos István és Krisztin Krisztián önkormányzati képviselő és az önkormányzat karbantartója gondoskodtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában