Félrfiak Fókuszban

2021.04.06. 07:52

A DélKerTÉSZ brandjén dolgozik a fiatal elnök

Nagypéter Sándor főiskolásként – hogy pénzt keressen – a nyári szüneteket gyakran töltötte fóliasátorban nevelkedő paprikatövek társaságában. Így némileg átérezte, mit jelent megtermelni a paprikát. Pedig nem kertész, hanem közgazdász, aki 38 évesen lett a DélKerTÉSZ elnök-ügyvezetője. (x)

delmagyar.hu

Nagypéter Sándor elnök

Fotó: Török János

2014-ben, utolsó ötéves vezetői ciklusának nekiugorva Ledó Ferenc elárulta, kinek szeretné átadni az akkor 11 éve sikeresen működő Délalföldi Kertészek Szövetkezete elnöki székét. Hogy kiszemeltjét, Nagypéter Sándort felkészítse a feladatra, példaértékű módon, mindenhová magával vitte, minden munkafolyamatba bevonta. Az itt dolgozó fiatalember rátermettségét addigra bizonyította könyvelőként, pénzügyi vezető helyettesként, majd gazdasági vezetőként, aki a különböző gazdasági elemzések, kimutatások mellett a készletnyilvántartások készítőjeként raktárkezeléssel, a csomagolási részleggel is megismerkedett. Mint mondja, a munka iránti elkötelezettségét otthonról – egyszerű, szorgalmas családból – hozza. Olyan menedzsertípus, aki a tulajdonosi szemléletet sem szorítja háttérbe: az a célja, hogy a jelenlegi, zömében paprikát, paradicsomot, kígyóuborkát termelő, 560 TÉSZ-tag számára minél jobb jövedelmezőséget érjen el, és minden döntése a termelői közösséget segítse. Büszke arra, hogy 2019 óta elnök-ügyvezetőként a DélKerTÉSZ kiváló menedzsmenti és kitartó lojális dolgozói kollektívával működhet együtt.

Nagypéter Sándor elnök

– Kell az elhivatottság a kertészet iránt, de nem feladatom, hogy termeljek: erre ott vannak a kiváló termelők, akiknek a legfontosabb, hogy az érdekeit képviseljem. A kétszeres Érték és Minőség Nagydíjas DélKerTÉSZ – az ország legnagyobb zöldség-gyümölcs termelőszövetkezeteként – sikerrel biztosítja tagjai számára a kereskedelmi, logisztikai hátteret, a termelői és ügyviteli szaktanácsadást, és a többi között a termeléshez szükséges palánta-, inputanyag-hitelezést. A komplex integrált termesztés a fő szempontunk, ahol az integrált biológiai növényvédelem, illetve a rezisztens vetőmagok és az oltott palánták biztosítása egyaránt fontos elemek – fogalmazott az elnök-ügyvezető.

A DérKerTÉSZ – a kapacitásbővítés, a digitalizáció és a magas minőségű élelmiszerbiztonság jegyében – 2022. év végére a szentesi telephelyen egy 10 ezer négyzetméteres logisztikai komplexumot kíván megvalósítani. Ezen beruházásokkal a következő 15–20 évben a piac jelentős szereplőjévé nőheti ki magát a szentesi paprika és paradicsom. Tavaly mindösszesen 800 millió forintos beruházás valósult meg; ebből a szövetkezet 200 millió forintot fordított a termelőihez kihelyezett beruházásként művelőkocsik, automata permetezőrobotok, öntözőberendezések kihelyezésére, valamint válogatócsarnok és high-tech fóliaház építésére.

– Egyik fő vízióm, hogy a DélKerTÉSZ égisze és egyben márkája alatt értékesített paprika és paradicsom meghatározó brandként jusson el a fogyasztóhoz egész Közép-Kelet-Európában; illetve ha automatizált logisztikai rendszerünkkel legalább olyan hatékonyak leszünk, mint a hollandok vagy a belgák, versenyképessé válunk egész Európában.

Névjegy

Nagypéter Sándor 1981. január 31-én Szentesen született. A Budapesti Pénzügyi Számviteli Főiskolán (a mai Gazdasági Egyetem) közgazdászként diplomázott 2004-ben. Emellett a többi között adótanácsadói, mérlegképes könyvelői, termékdíj-ügyintézői, kereskedői, valamint mezőgazdasági technikusi végzettséggel rendelkezik a szakember, aki első munkahelyén, a Délalföldi Kertészek Szövetkezeténél mára a ranglétra valamennyi fokát megjárta. Nős, családjával Szentesen él.

Délalföldi Kertészek

Szövetkezete

6600 Szentes, Szarvasi út 3/b

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában