Az írás segít átlendülni a nehéz pillanatokon

2021.04.11. 16:27

A mindszenti Bacsa Zsófia éppen egy trilógián dolgozik szerzőtársával

Tizenöt évesen kezdett novellákat írni Bacsa Zsófia, mára pedig már az első könyve is megjelent. A mindszenti édesanya a próza mellett tizenöt szótagos verseket is ír, de fest és könyvillusztrációkat is készít. Számára az írás segít abban, hogy jobban el tudja fogadni önmagát.

Majzik Attila

Bacsa Zsófia szerzőtársával, Baráth Zoltánnal és az első közös könyvükkel. Fotó: Bacsa Art

– Gimnazista koromban kezdtem el írogatni Vánkai Sarolta irodalomtanárom biztatására. Akkoriban olvastam Madách Imrétől Az ember tragédiáját, ami szintén nagy hatással volt rám. A középiskolában nehezen tudtam beilleszkedni, rossz hangulatban teltek a napjaim, az írás pedig terápia volt számomra

– mesélte Bacsa Zsófia.

Bacsa Zsófia szerzőtársával, Baráth Zoltánnal és az első közös könyvükkel.
Fotó: Bacsa Art

A novellák után jöttek a na­gyobb lélegzetvételű írások is, elmondása szerint rengeteg regénye várja a fiók alján. Verseket ritkábban ír, de apevákat szívesen alkot: az öt sorból álló versformában a sorokban egy, két, három, négy, majd öt szótag van. Hároméves kisfia mellett esténként, a „lopott per­­cekben” tud alkotni. Sokat fest, de a regényírás a kedvence, azon belül is a sötétebb hangvételű fantasy-történeteket kedveli. Legújabb regénye, a Hatred is ebben a világban játszódik, egyfajta modern, sötét varázslattal teli Rómeó és Júlia-történet.

– A regényt a Magyar Irodalmi Rovat internetes magazin próza szekcióját vezető Baráth Zoltánnal közösen írtam. Ő is egy hasonló ötleten dolgozott, és összegyúrtuk a kettőnk el­képzeléseit. Nagyon szeretem ezt a sötét világot, én ebben érzem jól magam. A Hatred egy trilógia első kötete, ha elkészül mindhárom, akkor egyben, képregényként is szeretnénk megjelentetni

– számolt be Bacsa Zsófia. Hozzátette, már dolgoznak a folytatáson, sőt egy újabb közös regényen is. – A Hatred második kötetének nyers kézirata már kész van, de készül a Keresztút című közös munkánk is. Emellett horrortörténeteket is írok, de versesköteteket, mesekönyveket is illusztrálok, és festek is – fűzte hozzá.

Bacsa Zsófia szerzőtársával idén második könyvét is szeretné kiadni, ezenfelül pedig tervezi, hogy egy önálló kiállítást is létrehoz a grafikáiból, az illusztrációiból és a festményeiből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában