Korábban a hölgyeket lepték meg virággal

2021.04.06. 10:57

Fákat ültettek a palotai motorosok

A hosszú hétvégén facsemetéket ültettek Csanádpalotán a helyi motorosok, abban bízva, hogy egyszer majd az unokáik hűsölnek alattuk. A kis fák mellett táblákon is megörökítették, kik vettek részt az akcióban.

Szabó Imre

A faültetéssel baráti közösségük egységét szerették volna kifejezni. Fotó: Kalandorok Motoros Egyesület

Fotó: Kalandorok Motoros Egyesület

A csanádpalotai Kalandorok motoros egyesület alapítói és a Trianon 100 motoros alapítvány tagjai 18 facsemetét ültettek el a napokban a kisvárosban. A szilfákat a helyi önkormányzat ajánlotta fel számukra.

A faültetéssel baráti közösségük egységét szerették volna kifejezni.
Fotó: Kalandorok Motoros Egyesület

A motoros csapat főnöke, Deli Csaba lapunknak azt mondta, a jó hangulatú faültetés legidősebb résztvevője a 61 éves Nyerges János, a legfiatalabb pedig a 2 és fél esztendős Stei Samu.

A motoros egyesület 2018-ban alakult meg. Akkoriban főleg kismotorosok tartoztak a csapathoz, ma azonban egészen komoly gépekkel is hasítanak. Az alapítók 12-en voltak, ma összesen 33 tagjuk van. A járványhelyzet miatt egy ideje nem tudnak részt venni nagyobb, nemzetközi motoros túrákon, pedig korábban volt, hogy 3 nap alatt 900 kilométert tettek meg.

A terveik között jelenleg szerepel például egy Duna menti túra, de készülnek részt venni motorostalálkozókon is. Sőt, ha addigra a járványveszély elmúlik, májusban maguk is szeretnének egy hasonlót rendezni. A program egész napos lenne, és nem csak motorosokat látnának itt szívesen – még vetélkedőket is szerveznének.

Legutóbb akkor írtunk róluk lapunkban, amikor nőnapkor virágokkal lepték meg a palotai intézményekben dolgozó hölgyeket. Helyi vállalkozóktól vásároltak összesen 76 szál szegfűt, amit aztán tanárok, tanítók, doktornők, asszisztensek és óvónők, illetve a helyi bölcsőde, az idősek bentlakásos és nappali otthonának dolgozói kaptak meg.

Fotó: Kalandorok Motoros Egyesület

A mostani faültetést azzal igyekeztek még emlékezetesebbé tenni, hogy a fák mellett kis táblákon jelezték, hogy a csemetéket az egyesület 12 alapító tagja és a pártolók helyezték földbe.

– Bízunk abban, hogy 30-40 év múlva az unokáink büszkén emlegetik majd: ezeket a nagyszüleink ültették, akik összetartó motoros barátok voltak – mondta Deli Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában