PR

2021.04.20. 12:43

Jó évszak a nyár a focizásra?

A labdarúgás hazánk, de azt is mondhatjuk, hogy a világ kedvenc sportja, ezért szeretnének sokan minden áldott nap focicipőt húzni a lábukra. A futball minden évszakban művelhető mozgás, ám ha egyet kell választanunk, kijelenthetjük, a nyár jelenti a tökéletes döntést.

delmagyar.hu

Jó évszak a nyár a focizásra?

Forrás: ecipo.hu

„Futballra fel!” – ez is lehetne a nyár jelmondata, hiszen ilyenkor a legideálisabb az időjárás egy kis focizáshoz. Persze a labdarúgás négyévszakos sportág, de amíg télen leginkább teremben űzhető, és az őszi, illetve tavaszi esők során sem a legjobbak a körülmények, nyáron valóban minden adott, hogy kiélvezhessük ennek a gyönyörű mozgásformának az előnyeit.

Sok függ a cipőtől

Beszélhetünk egy kerti passzolgatásról a gyerekekkel, vagy egy igazi rangadóról valamelyik bajnokságban, ehhez minden évszakban meg kell találni a megfelelő cipőt. A futócipő és a focicipő kifejezés sokak számára ugyanazt a lábbelit jelöli, de ki kell ábrándítanunk azokat, akik ebben a hitben élnek: ezek a modellek különböznek egymástól. A futócipő leginkább a könnyű kialakításáról híres, és az egyenes vonalú, egyenletes mozgáshoz lett kifejlesztve, a focicipő viszont másféle kihívások elé lesz állítva a futballpályán.

A labdarúgásban sok az irányváltás, a külső behatás, ezeknek ellen kell állnia a felsőrésznek, de a talpnak is. A labda elrúgása, a másik cipőjével való váratlan „találkozó” mind olyan esemény, amely megterheli az anyagot, ezért kapnak a focicipők ellenálló kialakítást. A biztonságos sportoláshoz ezekre a tulajdonságokra szükség lesz.

Fotó: ecipo.hu

Változatos lehet egy focicipő kialakítása

Persze a fentiek mellett is számtalan szempont létezik, amikor a nyárra leginkább megfelelő focicipőt keressük, ezek megismeréséhez elég az ecipo.hu kínálatát átnézni. A legfontosabb döntés, hogy milyen legyen a talprész: a focicipő kialakítása teljesen más füvön, illetve teremben játszott meccs esetén, és akkor a műfüvet, mint speciális talajt még nem említettük. Döntést kell hozni a gyártóról, amelyek között kiemelkednek a nagy cipőbrandek, nem véletlenül ezek öltöztetik a világklasszis játékosokat.

Fontos a felsőrész kialakításának anyagválasztása, amelyből két fő irányvonal létezik: van, aki a természetes bőrre esküszik, más a könnyebb, a sportághoz kifejlesztett mesterséges anyagokban hisz. Megnyugtathatunk mindenkit: nincs rossz választás, egy elismert gyártó mindkét verzió esetében csakis strapabíró, kényelmes kialakítású modelleket dob piacra.

Ünnepnapra szép cipő illik

Bár a focicipő nem divatelem, nem vesszük fel munkába vagy buliba, a kinézete, a dizájnja ennek ellenére is fontos. A futball egy igazi sportrajongó számára ünnepnap, így ehhez mérten szeretne felöltözni. A cipő választásánál ezért meg kell nézni az elérhető színválasztékot, amelyben az alapszínek, a fekete és a fehér mellett nagy népszerűségnek örvendenek a látványos, élénk megoldások, variációk.

Ha tehát a téma a nyár és a futball, biztos, hogy egy rajongó számára napi, de minimum heti szintű sportolást jelent ez az időszak. Ezért fontos, hogy megtaláld a lehető legjobb focicipőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában