Közeleg az anyák napja

2021.04.28. 16:03

Serényen készítik az anyák napi szívecskéket a ruzsai ovisok – fotók

Anyák napi készülődés lázában égnek már a hét eleje óta a ruzsai gyerekek. Szívecskéket ragasztottak, kis könyvet készítettek édesanyjuknak kedd délelőtt.

Munkatársunktól

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A Százszorszép csoportból Noel, akinek lombos fa a jele, a földre ragasztott ragasztószalag segítségével egy óriási szívet rakott ki társai segítségével. Siposné Rózsa Anita óvónő elmondta, húsz percet dolgoznak a gyerekek az alkotásokon, de aki akarja, az egész délelőttöt rászánhatja. A Gyöngyvirág csoportban is lázas munka folyt, ott piros szívecskéket ragasztottak egy fehér rajz- lapra.

Sádtné Papp Ibolya, a Ru­­zsai Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője elmondta, fontos az óvoda életében az anyák napi készülődés. Olyan műsor, amelyen jelen lehetnek a szülők, sajnos nem lesz, de mivel így szeretnének az édesanyáknak örömet szerezni, csütörtökön videófelvétel ké­szül a gyerekek produkciójáról, amit majd vasárnap a Facebook-­csoportokban tesznek köz­­zé.

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján. Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának, az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában