Hat fajta közül választhattak a családok

2021.04.09. 14:55

Szenteshez köti a családokat az új élet fája – Galéria

A város nehezebb anyagi helyzete ellenére is kitart a hagyományok mellett, így ebben az évben is facsemetékkel köszöntötték a legutóbbi fél évben született babákat és szüleiket. A családok mellett idén az iskolásokra is gondoltak, ők a ballagó diákok emlékfáját vehették át.

M. A.

Új élet fa és a ballagók fájának átadása Szentesen. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

– Bízom benne, hogy erős gyökeret eresztenek Szentes földjé­­be ezek a fák. Az ember bárhol járhat a világban, de mindig hazahívó szó marad ez számára – fogalmazott Szabó Zoltán polgármester az új élet fák átadásán.

A városvezető hozzátette, hiába gazdálkodhatnak kevesebb összegből, a hagyományokat megőrzik, sőt, igyekeznek bővíteni is. Ennek szellemében idén először a ballagó osztályok fáit is átadták, tizenkét végzős általános iskolai osztály képviselői vehették át a növényeket.

A családok közül idén hatvanegyen jelentkeztek facsemetéért, a szülők vérszilvák, ti­­szafák, smaragd tuják, szomorúbarkák és japánfüzek kö­­zül választhattak.

– A házunknál ültetjük majd el a szomorúbarkánkat, amelyet kislányunknak, Olíviának választottunk. Nagyobbik lányunk, Zsófi hatéves, neki is van fája, amit együtt gondozunk, locsolunk. Igyekszünk természetközelinek nevelni a gyerekeinket, ezért szépnek és hasznosnak találjuk a facsemeték adományozásának hagyományát – mondták el a lányok szülei, Sipka István és Sipkáné Ódor Beáta.

Akik tegnap nem tudták át­venni a facsemetét, azok április 23-ig délelőttönként 8 és 10 óra között, valamint délután 14 és 15 óra között vehetik át a Szentes Városellátó Nonprofit Kft.-nél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában