Nemzetiszínű bicikli a tanyavilágban

2021.04.07. 12:10

Zászlóként áll a kerékpár Röszkén

Valószínűleg miheztartás végett kapott ilyen különleges festést ez a kerékpár Röszke tanyavilágában, Kisszéksósnál, a magyar–szerb határtól nem messze. Ha valaki véletlen arra téved, és nem biztos benne, me­lyik országban jár éppen, így biztosan tudni fogja.

Munkatársunktól

Röszke. Erre még a kerékpár is nemzeti színű. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Nagy divatja van manapság az ötletes kerékpárdíszítésnek. Nemrég írtunk egy kétkerekűről, ami Szegeden, egy Szent István téri bolt előtt parkolt, és a kosarára egy maszk volt erősítve. Biztos, ami biztos, sose lehet tudni, szintet lépett a megelőzés. Az is lehet, hogy figyelemfelhívás volt a cél, hiszen egyre gyakrabban látni állra, tokára húzott, nyakba akasztott, vagy az egyik fülön lógó maszkot.

Röszke. Erre még a kerékpár is nemzeti színű.
Fotó: Frank Yvette

Biztos nem figyelemfelhívás a cél azokkal a kerékpárokkal, amelyekből virágtartókat varázsol a virágkedvelő tulajdonos. Kertvárosban sok ilyen áll a há­­zak előtt, egyik szebb, mint a másik.

Visszatérve a nemzeti színű kerékpárhoz. A mai értelemben vett trikolórt a francia forradalom hatására valóban a radikális értelmiség alkotta meg, szentesítve használatukat hivatalosan is az 1848-as áprilisi törvények XXI. törvénycikkében. A magyar nemzet színeiként értelmezve zászlón ebben az összeállításban csak a reformkorban jelentek meg. 19. századi romantikus értelmezés szerint a piros sáv az erőt, a fehér a hűséget és a zöld a reményt szimbolizálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában