Szeged

2021.05.24. 09:35

Jobb a nap, ha szót fogadunk ennek a kiírásnak – Fotó

Mióta a bolti maszkviselést kö­­telezővé tették a pandémia miatt, sok kreatív felirattal ta­lálkozhattunk üzletek ajtaján.

Farkas Judit

Egy Mikszáth Kálmán utcai üzlet kirakatán találtuk meg egyik kedvenc, maszkviselésre figyelmeztető feliratunkat. Jót mosolyogtunk rajta a maszk alatt. Fotó: Farkas Judit

Nagy részük arra vonatkozott, hogy felesleges vitatni a maszkviselés hasznát, fel kell húzni. Nem volt egyszerű az eladók dolga, rajtuk csattant azon emberek mérge, akik nem értették meg a rendelkezés lényegét – lásd „nincs vírus”, „férgek vannak a maszkban” és „nem veszek fel pelenkát az arcomra”.

Az egyik kedvencünket, amit a fotón láthatnak, nemrég találtuk meg a Mikszáth Kálmán ut­­cában. Nemcsak arra figyelmeztet, hogy a maszk kötelező, arra is utal, hogy mit érdemes viselni alatta.

Egy Mikszáth Kálmán utcai üzlet kirakatán találtuk meg egyik kedvenc, maszkviselésre figyelmeztető feliratunkat. Jót mosolyogtunk rajta a maszk alatt. Fotó: Farkas Judit

A köztéri maszkviselést hamarosan eltörlik, ha a boltit nem is, de érdemes megjegyezni, hogy a mosoly a szemünkön is látszik. Eleinte zavaró volt, hogy nem láttuk, mi ül ki a másik arcára egy-egy gesztus, mondat, vicc után, de aztán, jó esetben, megtanultuk figyelni a tekinteteket.

Ha valaki azt hiszi, legalább most nem látszik, hogy mogorva, kineveti, megveti a másikat, az nagyon téved. Ugyanúgy lehet olvasni egy szempárból, mint egy fintorból vagy egy vigyorból. Árulkodik a hazugságról, zavarról, félelemről, de a jókedvről is. Most, hogy mindjárt megszabadulunk a maszktól, már felszabadultabban mosolyoghatunk alatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában