Falunapot pótolnak az örömtánccal

2021.05.22. 19:15

Nézd meg nálunk a ruzsaiak Jerusalema táncát! – Galéria, videó

Falunap helyett a közösségi összetartást kifejezve Ruzsa is elkészítette az egész világon elterjedt tánckihívás, a Jerusale­ma örömtánc helyi változatát JeRUZSAlema elnevezéssel.

Arany T. János

A pünkösdi falunap helyett táncolták el az örömtáncot JeRUZSAlema néven. Fotó: Fodor Szabolcs

– Néhány hete otthoni teendőim közepette világosodott meg bennem a gondolat, hogy lehetne pótolni falunapot valamilyen formában. A művelődési házas kolléganő már korábban felvetette, hogy mi is táncoljuk el a Jerusalema örömtácot, és én örültem, hogy így aktualitást tudunk neki adni. Ezzel talán ki tudjuk fejezni az összefogást és a falunap jó hangulatát – mesélt Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere a JeRUZSAlema elnevezésű zenés-táncos videó előzményeiről.

Az ötletet gyorsan tett kö­vette. A lényeg az volt, hogy azok a közintézmények és dolgozói vegyenek részt benne, akik a falunapok szervezéséből is kiveszik a részüket. A járásban egyébként hagyományosan Ruzsa rendez legkorábban falunapot, pünkösdkor. A forgatás a polgármesteri hivatal előtti téren kezdődött, majd csatlakoztak a szomszédos óvoda és bölcsőde dolgozói, a művelődési ház előtti téren tovább nőtt a tömeg, onnan vonultak át a sportpályára, ahol a falunapot szokták tartani. Végül az iskolával egészült ki táncos csapat.

– Minden résztvevő kapott egy linket egy videóhoz, amit a művelődési ház tánccsoportjának vezetője készített el, így tanultuk be a lépéseket. A forgatás első alkalommal sikerült, nem kellett újravenni semmit, remekül összehoztuk, ami mu­tatja, hogy nálunk milyen jó a közösség, milyen gyorsan a jó cél mellé tudunk állni mindannyian

– magyarázta a polgármester.

A gyerekeket kísérő szülők közül többen lelkesedésből csatlakoztak. Így tett Tanács Viktória is, aki kilencéves lá­­nyától, Kúra Lilitől kapott kedvet a tánchoz.

– Hazajött, mondta, hogy kapták ezt a feladatot. Nem tudtam, mi lesz ebből az egészből, egyszerűen megtetszett a zene és a tánc is, megtanultam én is. Amikor kimentem Lilivel a felvételre, először bizonytalan voltam, de gyorsan magával ragadott a jó hangulat. Szerintem a falu megint megmutatott magából valamit, ami fontos. Büszke vagyok arra, hogy én is a részese lehettem

– mondta büszkén Viktória.

A pünkösdi falunap helyett táncolták el az örömtáncot JeRUZSAlema néven. Fotó: Fodor Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában