Őrült Szőkék arattak győzelmet

2021.05.09. 12:18

Taroltak a Návay diákjai a Zsebpénzügyes döntőjében

A makói Návay-technikum diákjai ismét bizonyították, hogy az ország élvonalába tartoznak. A Zsebpénzügyes nevű országos vetélkedőn nem csak az első, de két másik döntős helyet is elhoztak. A csúcsra az Őrült Szőkék csapata jutott fel.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Jó voltam matekból, ráadásul a legtöbb osztálytársam ide jelentkezett. Szeretnék mérlegképes könyvelői végzettséget szerezni, aztán egyetemre menni. Érdekel a pénzügy és a marketing is

– mondta lapunknak Szabó Regina, a pénzügyi tudatosságra nevelő Zsebpénzügyes fantázianevű országos vetélkedőn győztes makói csapat egyik tagja. Elárulta, hogy az eredményhirdetést egymás kezét fogva várták, nagyon meglepődtek, végül mindannyian sírva fakadtak örömükben.

Hologramrészvétel

Az idei, negyedik alkalommal meghirdetett versenyre rekordszámú, 181 magyarországi és határon túli intézményből összesen 913 csapat, közel 2400 diák és 234 felkészítő tanár regisztrált. Három online fordulóban választották ki a legjobb 8 csapatot, akik végül a pandémia miatt a legmodernebb eszközöknek köszönhetően hologramként jelentkeztek be a zsűri elé – mondta Felfalusi Péter, a rendező Intrum Magyarország vezérigazgatója, a zsűri elnöke. A döntőben a csapatoknak egy komplex pénzügyi problémára kellett kidolgozniuk a saját megoldásukat.

Fotó: Szabó Imre

Pipisné tanítványai

A 8 döntős csapat közül 3 a makói Návayé volt. A legjobbnak járó elismerést a Crazy Blondies, azaz őrült szőkék fantázianevű csapat, Szabó Regina, Tóth Vivien és Molnár Ágnes nyerte el, akik egy-egy laptopot kaptak kiváló teljesítményükért. A harmadik helyezettek szintén Kerisek: Lakatos Virág, Bernát Brigitta és Asztalos Amanda, azaz a Korona csapat tagjai egy-egy okostelefonnal lettek gazdagabbak. A Végzős Palánták csapata – Ádók Eliza, Dékány Szimonetta és Szilvási Boglárka – pedig a 8. helyen végzett. Valamennyien a nemrégiben kitüntetett Pipisné István Ildikó tanítványai.

Munka és áldozat

– A gyerekek ügyesek, hagyják magukat motiválni, és amikor látják, hogy jönnek a sikerek, az szinte szárnyakat ad nekik

– mondta a jó szereplés titkáról a pedagógus. Hozzátette, neki is sok rövid éjszakája és zsúfolt hétvégéje van benne.

– Rengeteg munkával és áldozattal jár mindenki részéről, de megéri

– mondta Pipisné István Ildikó.

Az Őrült Szőkék a fényképezőgép előtt már felszabadultan örültek a győzelemnek. Fotók: Szabó Imre

A nyolc döntős csapat közül három a Návayé volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában