Ópusztaszer

2021.06.18. 19:45

Apa és lánya idén együtt érettségizett

Az ópusztaszeri Czinkóczi János és idősebbik, 18 éves lánya, Ida idén egyszerre érettségizett, előbbi Szegeden, utóbbi Kisteleken. Ritkán produkál ilyet az élet, most megtörtént, végig segítettek egymásnak a tanulásban, a felkészülésben.

Imre Péter

Apa és lánya Ida érettségi bizonyítványát nézi. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Dédelgetett álmom volt, hogy a férjem leérettségizzen, amihez kellett neki egy kis biztatás

– mondta ópusztaszeri otthonukban a helyi önkormányzatnál dolgozó Czinkócziné Varga Ida. Édesanyja lapunkban, a Délmagyarországban találta a szegedi Szent Benedek Többcélú Szakképző Intézmény hirdetését, mutatta lányának, majd együtt vitték a most 43 éves férjhez és vejhez, Czinkóczi Jánoshoz, aki korábban már belevágott és 2 évet teljesített.

– Én is vallom a népi bölcsességet: a családban a férfi a fej, a nő a nyak, amely irányítja, merre forduljon és nézzen

– reagált tréfálva János. Lánya a kisteleki Árpád Fejedelem Gimnáziumban négyesre, ő a Szent Benedekben 3,5-re érettségizett, nekik is jutott a pandémia alatti online oktatásból. Megbeszélték a tananyagot, a biológiatanár végzettségű feleség és édesanya is sokat segített.

– Apukának alaposan meg­gyűlt a baja a logaritmussal, előkapartam a korábbi jegyzeteimet és igyekeztem neki elmagyarázni, volt, hogy egy feladattal 3 órát is bajlódtunk

– jegyezte meg Ida.

Apa és lánya Ida érettségi bizonyítványát nézi. Fotó: Karnok Csaba

Akadt feszültség. Hasonlóan erős jelleműek, olykor összecsaptak, Ida – ahogy ő fogalmazott – pukkadt, János panaszkodott, hogy nem érti, nem tudja megcsinálni.

– Szerencsés ember vagyok, két lányom van és mindkettővel jól el tudok beszélgetni. Egyébként pörgős életet élünk, széles az érdeklődési körünk

– vetette közbe János. Ezt igazolja, hogy gépészként dolgozik az önkormányzatnál, van még saját vállalkozása, a Majsai Kiskun Huszárbandérium vezetője, és nyolc képesítéssel bír: baromfi-, ló-, juh- és sertéstenyésztő, aranykalászos gazda, falusi vendéglátó, fegyveres személy- és vagyonőr, illetve alternatív mozgásfejlesztő. Ida korábban néptáncolt, most a bandériumban huszárkodik.

– A ló a szívem csücske, már 6 évesen lovagoltam. Ha továbbtanulnék, akkor ezt a vonalat választanám, de most kell egy kis pihenő, a munka és a család mellett kemény volt az iskola

– közölte Czinkóczi János. Idának a biológia a kedvence, be is adta jelentkezését az SZTE-re. Büszkék egymásra, és kérdésre válaszolva kijelentették: – Fogunk mi még együtt tanulni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában