Remekül szórakoztak

2021.06.11. 16:12

Laura egy egész osztály álmát váltotta valóra gyereknapi kívánságával – Galéria

A szerkesztőségünkhöz érkezett gyereknapi kívánságok között akadt egy igazán különleges is: Laura nem magának, hanem az egész osztálynak kért egy élménydús délutánt. A trambulinparkba hívta meg őket.

Timár Kriszta

Egy egész osztály volt a haszonélvezője Ardai Laura kívánságának: egy órát ugrálhattak a szegedi trambulinparkban. Fotók: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A Délmagyarország szerkesztősége gyereknap alkalmából azt kérte a fiataloktól, írják meg, mi a legnagyobb álmuk, és mi azt megpróbáljuk teljesíteni. Elsősorban élményekkel szerettük volna megajándékozni őket, és amint korábbi cikkeinkből is láthatták, ilyen kérésekből is akadtak szép számmal. Három testvért például kukásautózni vittünk, egy kislányt és édesanyját pedig városnéző sétarepülésre. Hasonlóan menő dolgot kért Ardai Laura is, ráadásul nemcsak magának, hanem egész osztályának. Az egy hónapja nyílt trambulinparkba szerette volna meghívni az Arany János Általános Iskola 3/A-sait, mi pedig segítettünk: csütörötökön

birtokba is vehették egy órára a Crazy Jump teljes területét.

– Természetesen eszembe jutott, hogy csak magamnak kérjek valamit, de az önző dolog lett volna – magyarázta döntését a kislány. Mint mesélte, nagyon szereti osztálytársait, és mivel idén a koronavírus miatt szinte senki nem tudott születésnapi bulit tartani, ami miatt szomorúak voltak, úgy gondolta, ez egy megfelelő program lenne, hogy kárpótoljon mindenkit. – Bár még sosem voltam itt, arra gondoltam, hogy ez egy menő hely és jó buli lesz itt ugrálni – tette hozzá.

A 31 fős osztály másoktól teljesen elkülönített idősávban használhatta csütörtökön a trambulinparkot.

Először egy rövid kisfilmet néztek meg arról, hogyan lehet az eszközöket biztonságosan használni, majd szétszéledtek a különböző játék­elemek felé. A szertornász lányok komoly szaltókat ugráltak, néhányan megpróbálkoztak a nindzsapályával is, a többség azonban csak lelkesen ugrált a különböző ruganyos felületeken. Nagyjából negyedóra után jelentek meg az első, kipirult arcú gyerekek, hogy igyanak pár kortyot vagy leüljenek pihenni pár percet.

– Nem is gondoltam, hogy ilyen jó lesz – lelkendezett Takó Petra. – A szivacsmedence a legjobb, de az is tetszik, ahol át lehet ugrálni egyik trambulinról a másikra – mesélte. Gáspár Zsombi több más osztálytársával a kiütős részlegen játszott, neki az tetszett a legjobban. – Örülök, hogy Laura pályázott és hogy nyert is. Bár én már voltam itt, de így, hogy itt vannak a barátaim is, sokkal jobb – tette hozzá.

Az osztály számára egyébként nem volt egyszerű időpontot egyeztetni. Kiss Péter ügyvezető elmondta,

mivel a legtöbb iskolában elmaradtak az osztálykirándulások, sokan gondolták úgy, hogy helyette egy órára ide hozzák a gyerekeket, így most, a tanév végén szinte folyamatosan telt házzal üzemelnek.

– Valószínűleg az is megnyugtató sokak számára, hogy ilyen esetekben csak az osztály van a pályán, nem keverednek másokkal, így gyakorlatilag olyan, mintha egy kihelyezett testnevelésórán lennének – magyarázta. Laura kívánságának teljesítésében egyébként egyből partner volt, mert mint mondta, vállalkozását elsősorban küldetésnek tekinti. – Az eredeti célunk is az volt, hogy minél több szegedi és környékbeli gyerek számára elérhetővé váljon ez a szolgáltatás, ami most nagyon népszerű a fiatalok körében, korábban azonban csak a fővárosban volt elérhető. Örülök, hogy egy osztálynak örömöt tudtunk ezzel okozni – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában