A hosszú bezártság után vágynak rá

2021.06.01. 13:15

Nagyon gyorsan betelnek a nyári táborok, kapkodnak a lehetőségért

Gyorsan beteltek a legnépszerűbb vakációs programok férőhelyei. A tapasztalatok szerint idén nagyon sokan akarják táboroztatni gyermekeiket, pedig 5 napért akár több mint 30 ezer forintot is elkérhetnek.

Timár Kriszta

A legnépszerűbb táborok mostanra már beteltek. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Rengeteg szülő és diák várta a bejelentést, miszerint idén is meg lehet tartani a nyári táborokat. A programszervezők tapasztalatai szerint még a korábbi éveknél is hamarabb megtelnek a turnusok. Bár egy hetes program ára átlagosan megközelíti a 30 ezer forintot, mégis kapkodnak a szülők a lehetőségért, hogy a hosszú bezártság után közösségben telhessen a fiatalok vakációja.

A Vadaspark tábora például meghirdetése után mindössze néhány óra alatt telt házas lett. Veprik Róbert igazgató elmondta, a turnusonként meghirdetett 30 hely az éjféli regisztrációt követően reggel 8 órára el is kelt, így további 10 fővel megemelték a férőhelyek számát.

– Ennél tovább nem tudtuk bővíteni a kapacitást, mert nem szerettük volna, ha az a minőség rovására megy. Ezek a helyek is már mind beteltek

– mesélte. Ez a tábor egyébként idén nem drágult, de így is a legmagasabb árkategóriájú programok közé tartozik, az 5 napért 36 ezer forintot kell fizetni.

A legnépszerűbb táborok mostanra már beteltek. Archív fotó: Karnok Csaba

Hasonlóan népszerűnek bizonyult a tavaly először megrendezett élménytábor. Almási Bence, a Szeged Summer Camps vezetője elmondta, idén két turnust hirdettek meg, melyből az egyik teljesen betelt, a másikban is már csak néhány szabad hely van. Pedig nem olcsó ez a program sem, egy hétre 29 ezer forint.

– Hasonlóan kedvelt a sportágválasztó táborunk, melyből 4 turnust indítunk, idén pedig a kínálatot további két másik táborral is bővítettük

– mesélte. Hozzátette, idén jóval hamarabb elkezdtek érdeklődni a szülők, hiszen a fokozatos nyitásokat látva már egy ideje lehetett sejteni, hogy idén sem lesz akadálya a nyári táborok megtartásának. Ugyanezek a tapasztalatai Donáth Lillának is, aki a Gellért Szabadidőközpont táborszervezője.

– Nemcsak hamarabb jelentkeztek, de több is az érdeklődő

– mesélte. A sporttábor itt 28 ezer, az ovis tábor 30 ezer forintba kerül, egy teljes csoport pedig már minden meghirdetett hétre van mindegyikből.

– Nálunk nincs létszámkorlát, az igényeknek megfelelően foglalkoztatunk megfelelő számú oktatót

– tette hozzá.

Aki pénztárcabarát nyári programokat keres, annak az Agóra kínálatát érdemes böngésznie, ott ugyanis az ötnapos táborok átlagára 20 ezer forint. Orbán Hédi igazgató lapunknak elmondta, az utazó-, természettudományos és cukrásztáborok már mind telt házasak.

– Nálunk már május 12-től volt lehetőség a befizetésekre. Az érdeklődők száma az idő előrehaladtával folyamatosan nőtt, a hétvégi gyereknapon már biztos, hogy meghaladtuk a 600 jelentkezőt. Azt gondolom, idén nagyobb az igény a táborokra, mint a korábbi években, ezért már vizsgáljuk, hogyan tudunk létszámot bővíteni – mondta az intézményvezető, aki azt javasolta, akik most lemaradtak egy táborról, a következő napokban nézzék a webáruházat, hátha az általuk kinézett programra is lesznek még újabb helyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában