Játék

2021.06.02. 12:50

Vajon hol hagyták a követ?

Felmerült a kérdés: miért tesz valaki festett kőfát a japánakácra?

Farkas Judit

Egy Petőfi Sándor sugárúti fát díszít a kavicsfa. Keressék meg, rejtsék el máshol! Fotó: Farkas Judit

Kő’ fa? Kőfa kő’? Ezek és hasonló borzasztó szóviccek tolakodtak az agyba, amikor megláttuk a kavicsot a Petőfi Sándor sugárúti fán. Aztán felmerült a kérdés: miért tesz valaki festett kőfát a japánakácra? A megoldást az interneten találtuk meg: egy játékba kapcsolódtunk volna be, ha a kavicsot lefotózzuk, és feltöltjük az internetre, aztán elrejtjük valahol máshol. Ott hagytuk, ahol volt, nem mondjuk meg, pontosan hol.

Keressék meg, ha a környéken járnak!

Az Eközben Szegeden csapata indította el a Szeged kövei közösségépítő játékot áprilisban. A lényege: elrejtettek száz festett kavicsot Szeged különböző pontjain. Aki talál egyet, készíthet fotót, és feltöltheti a Facebookra #szegedkövei hashtaggel, vagy elküldheti a szervezőknek, akiket megtalálnak a közösségi oldalon. Aztán elrejtheti valahol máshol. A másik lehetőség bekapcsolódni, ha magunk is festünk és rejtünk el kavicsot. Ahhoz is adtak ötleteket, hová érdemes követ rakni.

Egy Petőfi Sándor sugárúti fát díszít a kavicsfa. Keressék meg, rejtsék el máshol! Fotó: Farkas Judit

Ne hagyjuk ott, ahol kárt okozhat, ne tegyük magánterületre és olyan alacsonyra, hogy lepisilhessék a kutyák. Olyan helyet érdemes keresni, ami nem feltűnő, de azért észrevehető az alkotás. Adhatunk támpontokat is a többi keresőnek néhány fotóval, merre kutassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában