Pogácsát sütöttek és gyöngyöt fűztek

2021.07.16. 15:06

A tábor, ahol WiFi nélkül is jól érzi magát minden gyerek – Galéria

A hagyományőrzésé volt a főszerep a héten az Algyői Tájházban megrendezett táborban. A gyerekek élvezték a nemezelést, a batikolást, a gyólyalábazást és a dominózást is, pedig ezek közül egyikhez sem kellett telefon. Hétfőtől a pályaválasztásban segítik a fiatalokat.

Kiss Anna

Pénteken pogácsát sütöttek és gyöngyöt fűztek a táborozók. Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Öt tábort rendez idén Algyőn a Gyevikult Nkft., így összesen száz gyerek élménydús vakációjáról gondoskodnak. A településen már hagyomány, hogy a tájházban szervezik meg a programokat a fiataloknak, így június 21-étől egészen július végéig gyerekzsivaj tölti meg a házat és annak udvarát.

Kovács László, a Gyevikult Nkft. ügyvezetője lapunknak elmondta, volt már boldogság tábor, valamint az Öt nap alatt a Föld körül című nyári tábor is lezárult már, utóbbi a gyerekek egyik nagy kedvence évek óta, ezért idén sem maradt ki a sorból. Megjegyezte, ezúttal újdonság és egyben nagy öröm is, hogy csatlakozni tudtak a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs táboraihoz, amelyből kettőnek is a Tisza-parti község ad otthont.

Ebből egyet már megtartottak múlt héten, ekkor számos szakmával megismerkedtek az általános iskolások.

Jártak például a Vámos Cukrászdában, ahol fagyit főztek és muffint sütöttek, jártak a Fehértói Halászcsárdában, ahol a természet adta szépségekkel, valamint a szakácsok és pincérek munkájával ismerkedtek meg, valamint építőipari cégeket is meglátogattak.

Kovács László kiemelte, ezek ingyenes táborok, amelyek korrekt szakmai programokat kínálnak, hiszen a kamara ügyelt arra, hogy a lányoknak és a fiúknak is legyen érdekes esemény. A következő ilyen tábor a jövő héten lesz Algyőn.

Ezen a héten pedig hagyományőrző kézműves tábor zajlott, ehhez külön jó választás helyszínnek a tájház. Készültek már napsugaras házak miniben és szütyők a katica amőbához, továbbá agyagoztak, batikoltak, kavicsot festettek, gyékénylovakat és csuhéangyalkákat fontak, valamint labdát nemezeltek.

A kézművesség mellett a nép játékok is előkerültek, ezek közül többet is a Gyevikult Nkft. munkatársa, Olajos György készített. Az egyik legnépszerűbb a gólyaláb. Kovács László szerint jó látni, hogy a gyerekek élvezik a játékokat, pedig azokhoz mobiltelefon és WiFi sem kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában