Kiszínezett útvonalon bringáztak a gyerekek

2021.07.08. 18:30

Az online játék valósággá vált, a fahídtól a Körös-torokig gurultak

A pandémia alatt online színezőjátékkal kedveskedett két csongrádi egyesület az ifjúságnak. Amint a korlátozások feloldása lehetővé tette, kerékpártúrát szerveztek a játékosoknak, amely során a gyerekek a valóságban is bejárhatták a kiszínezett helyszíneket.

M. A.

A gyerekek és szüleik az EuroVelo kérékpárút 3,5 kilométeres szakaszát teljesítették. Fotó: Veres Irén

Két civil szervezet, a Csongrádi Egészségmegőrző és Természetvédő Egyesület és a Csongrádi Vidra Vízi és Szabadidősport Egyesület ötlete alapján született meg az az elképzelés, hogy egy online játékkal tartják össze a helyi közösséget a pandémia idején.

– A korábbi csongrádi szabadidősport-programokon el­­készült fotók alapján rajzok készültek, amit az Emberi Erő­­források Minisztériuma és a csongrádi önkormányzat támogatásával tizenkét oldalas színezőfüzetbe rendeztünk, és ki is nyomtattunk. Az egyesület készített hozzá egy városi térképet, amit virtuálisan be is járhattak azok a gyermekek, akik részt vettek az online szí­nezőjátékban – számolt be Ve­­res Irén, a Csongrádi Vidra Vízi és Szabadidősport Egyesület elnöke.

A gyerekek és szüleik az EuroVelo kérékpárút 3,5 kilométeres szakaszát teljesítették.
Fotó: Veres Irén

Amint a korlátozások feloldása lehetővé tette, az egyesületek máris megszerveztek egy kerékpártúrát, ahol a gyerekek néhány szülő kíséretével az EuroVelo kerékpárút 3 és fél kilométeres szakaszán a valóságban is bejárhatták a kiszínezett helyszíneket a Fahídtól kezdve a hajókikötőn át a Körös-torokig.

Mint Veres Iréntől megtudtuk, a programnak lesz folytatása is. Terveik között szerepel ugyanis egy hasonló online játék elindítása, aminek a „Gyalogtúra Csongrádon” nevet adták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában