Az ország legjobbjai közt a szegedi Alkimista

2021.07.22. 06:58

Katkó Krisztina séf: A főzés személyes ügy, nem virtus

Ismét előkelő helyen szerepelt lapunk egykori újságírója, Katkó Krisztina butikétterme a Dining Guide Top 100 étteremkalauz listáján. Az Alkimista Kulináris Műhely a 42. az ország legjobb éttermeinek listáján. A listán helyet kapott még az Alabárdos, és említik a Kapca Cafe&Bistrót.

Arany T. János

20200302 Szeged Katkó Kriszta Alkimista Kulináris Műhely étterme az ország 14. legjobbja vidéken. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A Dining Guide 2005 óta adja át az Év Étterme és a Top 100 éttermi díjakat. A százas listán a szegedi Alkimista Kulináris Műhely tavaly az ötvenkilencedik, idén már a negyvenkettedik helyen szerepel az ország legjobb éttermeinek listáján. A butikéttermet lapunk egykori újságírója, Katkó Krisztina viszi, akinek helyéről így ír a kiadvány: Nem klasszikus értelemben vett étterem. A három órán át tartó gourmet vacsorákon tematikus degusztációs menüt szolgálnak fel, az étlap pedig folyamatosan megújul.

A kiadvány ítészei szerint a séf erős személyes jelenléte, az improvizatív és szokatlan koncepció, az egész estés vacsoraestek is kiemelkedőnek számítanak.

– Az Alkimista 42. az ország legjobb éttermeinek listáján, de ami talán Szegednek is büszkeségre ad okot: benne vagyunk a top 20 vidékiben, és a miénk Magyarország hét progresszív konyhája közül az egyik. A tavalyi 59. helyről ez óriási ugrás. A sikereket javarészt az önazonos, következetes, krea­tív konyhánknak köszönhetjük. Hitelesek vagyunk abban, amit csinálunk, mert a főzés nem virtus, hanem személyes ügy, az alapanyag pedig védendő – magyarázta az egyre elismertebb szegedi séf, aki butikéttermében a nyarat és az őszt Szegednek szenteli. Idén nyáron a szalámi, a paprika, a rózsa és a szürkeharcsa lesz náluk a főszereplő.

Katkó Kriszta idén felülmúlta önmagát, butikétterme a 42. helyen végzett. Fotó: Frank Yvette / Archív fotó

 

– Ennek több oka is van azon túl, hogy itt élünk. Szeretnénk, ha a sikereinket és a mögötte álló teljesítményt minden szegedi kicsit magáénak érezné

tette hozzá.

A kiadványban új szereplő a 64. helyen az Alabárdos étterem, ahol a tesztelők véleménye szerint az ételek jó egyensúllyal mozognak a progresszív konyhai gondolkodás és a közérthetőség határvonalán. A szerkesztők a tíz legjobb alternatív vendéglátóhely közt ajánlják a szegedi Kapca Cafe&Bistrót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában