Gyermút projekt

2021.07.21. 15:46

Szakmai kiadványokkal segítik az Odú Központ munkáját – Fotók

Módszertani könyveket kapott a Gyermekút projektből az Odú Központ, amelyek a sérült fiatalok a diagnosztizálását is segítik.

T. K.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A Családbarát Magyarország Központ európai uniós finanszírozású Gyermekút projektje az iskoláskor előtti eltérő, megkésett fejlődésű gyerekek és családjaik hatékonyabb ellátását szolgálja. Kereki Judit, a 2017-ben indul projekt szakmai vezetője elmondta,

céljuk, hogy azok a szakemberek, akik részt vesznek a gyermekellátásban, közös protokollok mentén együtt tudjanak működni.

– Minél hamarabb felismerik a problémát és megfelelő ellátóhelyre juttatják a gyerekeket, annál hatékonyabb lehet a segítség. Éppen ezért kidolgoztunk 23 módszertani könyvet a diagnosztizálás és az ellátás folyamatának segítésére. Ezekben pontos leírás található például arról is, milyen tünetekkel hova kell fordulni, így a szülőknek is segítséget adhatnak, hogy ne bolyongjanak sokáig az ellátórendszer útvesztőiben – fogalmazott.

A módszertani és tréneri kézikönyveket, háttéranyagokat, segédleteket szerdán az Odú Központ, Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény számára is átadták.

Az Odú Központ 19 éve foglalkozik a 6 éven aluli gyermekek korai fejlesztésével. Évente mintegy 130 gyerek ellátását biztosítják.

Magyar Adél, a működtető KORINTA Alapítvány elnöke úgy fogalmazott, ez a sok tudás korszakváltást jelent majd az ellátásban. A kiadványok az intézmény könyvtárába kerülnek, ahol nem csak a dolgozók, de az itt gyakorlatukat töltő leendő szakemberek is haszonnal tudják majd forgatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában