Baks

2021.09.21. 19:28

Családi napot tartott a baksi Kuckó

Családi napot rendezett tegnap a baksi Kuckó Biztos Kezdet Gyerekház, melyre a település minden famíliáját várták. Mintegy 40-50 különböző korosztályú gyermek vett részt az eseményen, melyen változatos programokat szerveztek.

Imre Péter

Baks 2021.09.21. családi nap gyermekműsorokkal fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

– Minden helyi családot meghívtunk a családi napunkra, mely egy pályázati forrásból támogatott sorozat harmadik, egyben utolsó állomása – mondta Balogh Gábor, a baksi Kuckó Biztos Kezdet Gyerekház szakmai vezetője.

Három

A Kuckó Biztos Kezdet Gyerekházban tavaly augusztus végén rendeztek először családi napot, akkor Ismerd meg gyerekházunk! címmel, melyen a kicsiket és szüleiket változatos program várta: ugrálóvár, játékos foglalkozás, csillámtetoválás, arcfestés, finomságként vattacukor és jégkrém. A gyerekháznak önállón ez volt az első nagyobb rendezvénye, a másodikat idén júliusban tartották meg, a projektet záró eseményt pedig kedden bonyolították le A hidegebbre fordult idő miatt nem az udvarukon, hanem a Faluházban fogadták és látták vendégül a kicsiket és szüleiket – a gyerekházba 10 család jár rendszeresen, 0-tól 3 éves korig terjed a célcsoportjuk -, illetve az óvodásokat elkísérő óvodapedagógusokat – tudtuk meg Balogh Gábortól.

Fotó: Kuklis István

Gyerekzsivaj

Már a rendezvény közelébe érve kihallatszott a Faluházból a vidám gyerekzsivaj, és a vásárlást ajánló dal, „Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne venni”, melyet vidáman énekeltek együtt a Léghajó Meseszínház tagjaival. A napot 9 órakor Szűcs Miklós és zenekara nyitotta, de volt ugrálóvár az intézmény előtti téren, óriás buborékfújás speciális eszközökkel Olga bohóccal és az egyik nagy kedvenc, a lufihajtogatás. Sok kisgyerek vitt haza ilyet emlékbe, és a bendő sem maradt üresen, tízórait is kaptak a gyerkőcök a szervezőktől.

 

– Az első kettő nagy rendezvényünknél az volt a cél, hogy a szülők és a gyermekek megismerjenek minket, a gyerekház tevékenységét. Ezúttal a kényszerűségből megváltozott helyszín miatt ez nem lehetett feladat, de arra törekedtünk, hogy mindenki jól érezze magát – közölte a szakmai vezető. Sikerült. – Jó és nagyon színvonalas volt a program, a zene, a tánc és az előadás is tetszett – közölte Maré Madelina, a 19 hónapos Chesches Denisz Mátéval a karján. Azzal folytatta a Romániából 10 éve érkezett, Bakson 7 éve élő, letelepedett fiatal nő, hogy a gyerekház szolgáltatásait is igénybe veszik és élvezik, vannak különböző foglalkozások, például főzés. Utóbbiak közül a szakmai vezető kiemelte a zenei nevelést, a kicsik mozgásának és beszédének fejlesztését, a szülői kompetenciák erősítését, növelését és a gyógytornászi segítséget.

A baksi gyerekház rendezvényén jól érezték magukat a kicsik. Fotó: Kuklis István

Mikulás buli

– Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Mikulás bulink, óvatosságból meg sem hirdettünk nagyobb körben, a gyerekházban tartózkodó három fiatalt leptük meg ajándékkal, süteménnyel és üdítővel. Idén, amennyiben a járványhelyzet engedi, szeretnénk nyilvánosan, az egész falut érintve megszervezni, bevonva a családokat az ünneplésbe – mondta a búcsúzáskor Balogh Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában