Sándorfalva

2021.09.01. 15:05

Erős volt a strandszezon idén

Több mint 34 ezren strandoltak az idei szezonban a Nádastó Szabadidőparkban. A sándorfalvi bányatóban fürdeni már nem, horgászni azonban továbbra is lehet, és egész évben látogatható a létesítmény melletti ingyenes vízibivalyos ökopark is.

Timár Kriszta

Sándorfalva 2020.07.21. Nádastó szabadidőpark strand Fotó: Török János (TJ) Délmagyarország

Forrás: Archív fotó

Fotó: Török János

A veszélyhelyzeti szigorítások miatt idén a szokásosnál ké­­sőbb, június 25-én kezdődött a strandszezon a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban. A létesítményben ráadásul két helyszínen is építkezés zajlott: a bejáratnál egy, a mai, 21. szá­zadi elvárásoknak megfelelő pénztár és szociális épület, il­letve a terület hátsó részén egy látogatótér épül.

– Ezek a beruházások nem könnyítették meg az üzemeltetők feladatát, de a kollégák által szervezett színes programok és a szolgáltatásra jel­lemző tiszta körülmények mind hozzájárultak ahhoz, hogy a látogatók száma meghaladta a 34 ezer főt – mondta el Makra Gábor, a Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nkft. ügyvezető igazgatója. Mindez azt jelenti, hogy arányaiban jobb szezont zártak, mint a tavalyi, hosszabb időszakban. Hozzátette, volt olyan nap, amikor több mint 2200-an váltottak jegyet.

A strandot ugyan augusztus 25-én bezárták, horgászni azonban továbbra is lehet, illetve látogatható a létesítmény melletti ingyenes Bivalyos Ökopark is.

Ez szintén a szezonnyitástól fogadja a látogatókat, eddig több mint 3200-an sétáltak végig rajta.

A Mákszem Bivalyoskert és társaságunk együttműködésének köszönhetően a nyitáskor 21 felnőtt és 1 újszülött állat került a Natura 2000 vé­­dettség alatt álló területre. Pályázati forrásból az önkormányzat egy több mint 500 méteres pallósort, a bivalyok számára ideiglenes szállásként szolgáló szárnyéket karámmal kerítve, 3 különálló merengő épületet és a pallósor végén egy kilátót tudott megépíttetni. Ennek köszönhetően a látogatók szemmel tudják követni a terület változását, illetve az állatok életébe is betekinthetnek – mondta el lapunknak Makra Gábor.

A strand területén pedig to­­vább folyik az építkezés, a beruházások a következő szezonra a tervek szerint elkészülnek, így az ideinél is magasabb színvonalú szolgáltatásokkal tudják majd fogadni a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában