PR cikk

2021.09.24. 12:46

Karácsonyi dekortippek

Az idei évben remélhetőleg újra, a régi kerékvágásoknak megfelelően ünnepelhetjük ezt a szép téli időszakot. Ehhez érdemes többet megtudnunk arról, hogy milyen díszítési ötleteket alkalmazzunk idén a karácsonyi cicomázkodás során. Cikkünkben néhány jó tanácsot adunk, amivel igazán varázslatossá tehetjük az otthonunkat.

delmagyar.hu

A fotó forrása: Ewalds.hu

Milyen díszt válasszunk?

A legnépszerűbb karácsonyi díszek közül érdemes azokat kiválogatni, amelyek megszólítanak minket.

A fotó forrása: Ewalds.hu

A legfontosabb, hogy a mi stílusunkat milyen színek tudják a leginkább visszatükrözni. A színek terén választhatunk tradicionálisakat, mint az arany-vörös-zöld hármasa egy kis fehérrel megspékelve, vagy elkalandozhatunk a formabontóbb és modern árnyalatok felé, mint az élénk pink vagy a sötétkék, valamint a bézs. A szürke és az ezüst izgalmas ötvözetet nyújtanak az eltérő textúrákon, ezért ezeket okosan kell párosítani.

A formák kiválasztásakor szintén elmehetünk a hagyományos irányba, vagy választhatunk megújított motívumok közül is. Egy karácsonyi ajtódísz például lehet a klasszikus fenyőágakból vagy fonásból, rajta szalaggal és csillagokkal, vagy megbolondítható néhány élénk színnel és modern felirattal.

Akár a mézeskalács ház vagy az angyalkák virítanak a polcokon, ezeket szintén érdemes összehangolni – a lakás dekorációja egymáshoz közeli stílusokat kell, hogy mutasson, így lesz a hangulat egységes és meghitt.

A fotó forrása: Ewalds.hu

Hogyan fokozható az ünnepi hangulat?

Válasszunk olyan illatosítókat és gyertyákat, amelyek fahéjt vagy szegfűszeget tartalmaznak. Ezek, valamint a vanília, alma, mézeskalács aromák belengik a lakást, és az érzékszerveinkre melengető hatást gyakorolnak. Fújhatunk műhavat azokra a bútorokra és dísztárgyakra is, amelyeket nem szokásunk megfogni vagy gyakran használni. És a legjobb: válasszunk olyan ruhákat, amelyek a mi ünnepi stílusunkhoz a leginkább illőek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában