Görögország

2021.09.03. 15:20

Kis ötletből nagy pad

Görögországban, Katerini vá­­ros­­ban csodálkoztam rá erre az óriási padra, s arra gondoltam, milyen kis ötlet kell egy nagy megvalósításához.

K. A.

Fotó: Kovács András

Korábban még nem láttam ilyet, s utastársaim sem, de mutattam né­hány kollégámnak is, nekik sem rémlett hasonló. Kisebbik lányom már ült is ilyenen, valahol a Balaton partján készítettek nem szokványos csoportképet ilyesmi túlméretes padon. Sőt, emlékei szerint valamelyik Szegedi Ifjúsági Napokon is találkozott hasonlóval, de ebben már nem volt olyan biztos.

Az újraindult SZIN többsé­gén magam is jártam, ám ilyen padot nem láttam. Most, a legutóbbin hasonló ötlettől vezérelt óriási összecsukha­­tó székeken, nyugágyszerű alkalmatosságokon lehetett pihenni, azokról rögtön a görög városközponti park padjai ju­tottak az eszembe.

A Kateriniben felállított pa­­dokhoz egyfajta ajánlás is ol­vasható volt a használati utasításon túl. Eszerint, amikor a padok hatalmasnak tűnnek, a körülöttünk lévő világ is sokkal szebb.

A túlméretes használati tárgy újra a gyermekkorba visz bennünket,

amikor rendre megpróbáltunk magasabbra mászni, mint amit elértünk. – Óvatosan másszunk fel a padra, utána viszont már bátran fényképezkedjünk a barátainkkal, és érezzük jól magunkat – olvashattuk a táblán.

Óvatosan másszunk fel a padra, utána viszont már bátran fényképezkedjünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában