Helyi életstílus

2021.09.18. 11:13

Martinra emlékeztek és beteg gyermekeknek segítettek

Kiss Anna

Az orosházi születésű Nagy Martin bár mindig is egészséges életmódot élt, 19 éves korában egy súlyos betegség támadta meg a szervezetét, gyomorrákot diagnosztizáltak nála. Egészen 21 éves koráig küzdött a betegséggel, ekkor elvesztette a harcot a rákkal szemben. Rá emlékeztek szeptember 18-án Algyőn, ahol már második alkalommal szerveztek kerékpártúrát Martin szülei a helyi önkormányzat és számos más szervezet támogatásával.

Az algyői sportpályától a Fa-Villa Étteremig és vissza. Fotó: Kiss Anna

Nagy Zoltán édesapa lapunknak elmondta, a túra célja az, hogy emléket állítsanak Martinnak. Továbbá cél az is, hogy gyűjtést szervezzenek egy olyan alapítvánnyal – a Reménysugár – a Dél-Alföldi Hematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvánnyal – közösen, amely Martinhoz hasonló betegséggel küzdő gyermekek gyógyításáért tesz.

Éppen ezért a tavalyihoz hasonlóan most sem volt nevezési díja a 21 kilométeres kerékpártúrának, viszont jótékonysági gyűjtést tartottak a startnál, vagyis a sportpálya előtt, valamint az alapítvány bankszámlájára is lehetett támogatást utalni NMZO megjegyzéssel. Az adományokból a Reménysugár Alapítványon keresztül az SZTE SZAKK Gyermekklinika Onko-Hematológia Osztályának korszerűsítést támogatják azért, hogy minél több beteg gyermek gyógyulhasson meg.

Nagy Zoltán jelezte, ez az eseménnyel a figyelmet is szeretnék felhívni arra, hogy segíteni sosem késő, és az a szívnek is jót tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában