PR cikk

2021.09.24. 12:51

Őszi sportolás – mire figyelj oda?

Az egyik legszebb évszak, amit a szabadban is élvezhetsz, az ősz. A hulló falevelek és az izgalmas színek meséssé varázsolják a tájat, amiben a sportolás mennyei élménnyé változik. Ahhoz azonban, hogy ez az idill teljes maradjon, meg kell találni a megfelelő sportruházatot is, hogy a hidegebbre fordult időjárással ne járj pórul. Cikkünkben bemutatjuk, mire figyelj oda!

delmagyar.hu

sandsun / Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Rétegelj!

A réteges öltözködést mérd ahhoz, hogy melyik napszakban mész kintre, és ott milyen éppen a hőmérséklet és a körülmények. Minél hidegebb van, annál inkább fontos az alsó öltözet. Ez jellemzően olyan textil, ami segít megtartani a hőt és elvezetni az izzadtságot. Válassz olyan kinti öltözetet, ami megóv a széltől és a csapadéktól egyaránt. Nem szégyen kabátot vagy mellényt húzni efölé sem, hiszen a sportruházat részét képezik. Ezeknél külön figyelj arra, hogy bőven a derekad alá érjenek, és óvják a derekadat, csípődet a hidegtől.

Divatosan és komfortosan

A női sportos pulóverek és a hozzájuk illő nadrágok, cipők mindenkinek tetszenek: neked azért, mert csodásan érezheted magad a bőrödben, és a jó közérzet által növelheted a teljesítményedet. Másoknak pedig ez a motivált és boldog magatartás lehet inspiráló. Válassz melléjük a sportoláshoz készített sapkát, sálat és kesztyűt, ezáltal mindig biztos lehetsz abban, hogy nem fogsz felfázni.

sandsun / Shutterstock.com

Cipellő, ami tökéletes

A sportcipők elengedhetetlenek, de válaszd meg őket körültekintően. Ne csak arra törekedj, hogy illeszkedjen a szettedhez, de megtartsa a bokádat és ne terhelje feleslegesen az izmaidat vagy a gerincoszlopodat. Bizony, némelyik cipő ugyanis hiába néz ki sportosan, valójában arra alkalmatlan. Magas és gumis sarokkal ellátott cipőket vásárolj, olyan talpazattal, ami illeszkedik a területhez, és segít téged a biztonságos járás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában