Csapatépítés és világnapi részvétel is volt

2021.10.14. 18:26

Hét kilométert gyalogoltak a Bedősök – Fotók

Hét kilométert gyalogoltak, túráztak csütörtökön az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kilencedikes diákjai az iskola körüli erdőben.

A. T. J.

Lelkes és kevésbé lelkeles kilencedikes Bedősök túráztak csütörtökön hét kilométert az iskola körüli erdőben. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Néhány lány kevésbé lelkesen érkezett a kis kollégium elé, és a praktikus ruházatra sem ügyeltek. A hófehér edzőcipő például nem sokáig maradt fehér a nyirkos, saras erdőben.

A fiatalok a Világ Gyalogló Napja rendezvénysorozaton vettek részt. 2021-ban a Magyar Szabadidősport Szövetség a hagyományaihoz híven ismét meghirdette a nemzetközi eseménysorozathoz csatlakozva hazánkban is az akciót, amely az elnevezésétől eltérően egész októberben tart, hogy az aktív életmód minél több ember mindennapjává váljon.

A rendezvénysorozat célja a gyaloglás népszerűsítése.

Voltak azért jobban felkészült lányok is.

– Vártam ezt a napot, olyan izgalmas. Szeretek túrázni, tök jó csapatépítő. Kiskorom óta horgászok és vadászok az apukámmal – mondta a profi túraruházatban várakozó makói lány, a 9. c osztályos Kerekes-Papdi Rebeka.

A túrát szervező Bánhidy Zoltántól megtudtuk, három kilencedikes osztály vett részt a gyalogláson. A fiatalok csoportokra bontva játékos feladatokat oldottak meg az erdőben, túra közben értékes jutalmakért. A csoki és cukor mellett a fődíj az volt, hogy a nyertes csapat tagjai elsőként mehettek be ebédelni a menzára, nem kellett végigvárniuk a sort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában