Szeged

2021.10.01. 16:00

Téli ruhát öltöttek

T. K.

Fotó: Török János

Megújult a Fekete Házban látható Rotschild Klára-kiállítás: nyolc próbababát tegnap átöltöztettek és azok immár nem a nyári, hanem a téli kollekció darabjait viselik. Természetesen nem azért aggódtak a múzeum munkatársai, hogy megfáznának: a tárlatot egyébként is úgy tervezték, hogy legyen benne „évszakváltás”.

Czingel Szilvia társkurátor elmondta, a 60-as évek magyar divatdiktátorától ezúttal visszafogottabb színvilágot láthatnak az érdeklődők, mint eddig: barna, fekete, zöld és narancs jellemzi a téli kollekciót.

Vannak köztük kosztümök és alkalmi ruhák egyaránt.

A gyűjtemény egy része a Magyar Nemzeti Múzeumból érkezett, de vannak kiállított ruhák magángyűjtőktől is. Többek között látható például Rátonyi Hajnalka színésznő két fellépőruhája is.Azoknak is érdemes tehát ismét ellátogatni a tárlatra, akik már korábban jártak a kiállításon, szombaton ráadásul, a Múzeumok Őszi Éjszakáján tárlatvezetésen is részt lehet venni, melyből megismerhetik Rotschild Klára lenyűgöző pályafutását és életét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában