Csongrád-Csanád megye

2021.11.27. 17:30

Az ólomkatona, a manó és a monokróm hódít – fotók

A retró amerikai stílus, a jeges fehér és a natúr is divatos idén az adventi és a karácsonyi díszekben. Vasárnap kezdődik az adventi időszak, szakembert kérdeztünk az idei trendről.

Kiss Anna

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún, ezzel elkezdődik a karácsonyi készülődés időszaka. Utánajártunk, hogy idén milyen formákat és színeket szükséges beszerezni ahhoz, ha valaki igazán divatossá szeretné varázsolni az otthonát a következő hetekre.

Gyurisné Szász Ágnes, a Virágpaletta Lakás & Kert Centrum ügyvezetője elmondta, a klasszikus piros továbbra is népszerű, ugyanakkor újdonság ebben a színvilágban a retró amerikai stílus. Így például a kis mozdony a koszorúkon, az ajtódíszeken és a fenyőfán, valamint a kertbe helyezhető postaláda. Hozzátette, ha valaki ezt a stílust választja, akkor óvatosnak kell lennie, hogy ne forduljon át giccsesbe a dekoráció.

Elmondta, idén nagyobb hang­­súly helyeződik a natúr, sem­­leges színekre, amelyeket fehérrel, szürkével vagy bézzsel kombinálnak, ezüsttel vagy arannyal kiegészítve pedig elegánssá lehet tenni.

Megjegyezte, a földes árnyalatok is divatosak, ezeket barnával, kékkel és zölddel egészítik ki.

– Ugyanígy a jegesbe hajló színvilág is trendi, vagyis a hófehér türkizzel vagy világoszölddel, illetve ezüsttel kombinálva – tette hozzá. Gyurisné Szász Ágnes kiemelte, az idei trend különlegessége a monokróm, vagyis amikor egy színvilágot használunk különböző árnyalatokkal. Ezúttal a rózsaszín pasztelles változatai, valamint a kék árnyalatai hódítanak.

Kérdésünkre beszélt arról is, hogy a formákban az ólomkatonák a leghangsúlyosabbak, valamint a manók és a törpék orrszakállal, de a bejárathoz helyezhető lámpásokkal vagy világítással ellátott kisgyermek- vagy kisállatfigurák is hangulatossá tehetik az otthonokat. Az őzikék és a kis szarvasok is megjelentek, főként a natúr dekorációknál.

Az ügyvezető jelezte, ezek a színek és formák egyaránt feltűnnek az adventi koszorúkon, a kopogtatókon és a karácsonyfákon is. Megjegyezte, azt tapasztalják, hogy az emberek körében már nem a kész termékek népszerűek, hanem az, hogy mindenki maga készítse el az adventi koszorút és a dekorációt, így az alapanyagokból és a kellékekből fogy több.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában