a Makó Budo Klub idei szezonjának legeredményesebb sportolója

2021.11.25. 18:50

Körömi Ábel Európára tekint

A járványhelyzet miatt a szokásosnál szerényebb versenyévet zár a Makó Budo Klub, de így is akadtak kiemelkedő sikerek. Az egyesület a versenyzők közül jelenleg Körömi Ábelre a legbüszkébb.

Szabó Imre

Körömi Ábel az idei év legfontosabb trófeáival. Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Körömi Ábel ökölvívó volt az idei szezon legeredményesebb sportolója az idei évben a Makó Budo Klubban – hangzott el a sportegyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján. Márton Imre elnök azt is elmondta, hogy a 7 szakosztállyal működő egyesületben a járványhelyzet miatt sokkal kevesebb volt a verseny a szokásosnál, és ebben két szakosztály versenyzőinek, a teakwon do-soknak és az ökölvívóknak volt módjuk inkább megmutatni és másokkal összemérni a tudásukat.

Körömi Ábel az idei év legfontosabb trófeáival. Fotó: Szabó Imre

Ami az előbbieket illeti, Gera József tanítványai két országos versenyen is értek el dobogós helyezéseket. A nyári Spirit Openen Németi Zsófi, Székelyhidi Hanna és Székelyhidi Noémi első lett, Németi Bálint második, az októberi Sasok Kupán Géczi Csaba első, Takács Viktória és Ács Sándor harmadik, míg a napokban megrendezett diákolimpián Székelyhidi Noémi és Ludányi Richárd második, Fülöp Kevin pedig harmadik helyezést ért el.

A csanádpalotai 13 esztendős Körömi Ábel, aki Kis Ferenchez jár ökölvívó edzésekre hetente háromszor, több hazai és nemzetközi versenyen is szerepelt idén, és mindegyikről arany- vagy ezüstéremmel tért haza.

Ezek közül a legfontosabb az országos bajnokság volt, ahol a dobogó második fokára állhatott, illetve a magyar válogatottként kiharcolt ugyancsak második hely a horvátországi Zágráb Openen.

Ábel a Délmagyarországnak azt mondta, azért kezdett 5-6 évesen ökölvívó edzésekre járni, mert megtetszett neki, ahogy a testvére nyeri az érmeket. Most már kevésnek érzi a heti három edzést. Csanádpalota egyébként bő húsz kilométerre van Makótól, az édesapja szokta behozni autóval. Példaképe Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó, akinek nagyon tetszik az egyénisége.

– Remélem, jövőre is lesz részem az ideihez hasonló eredményekben. A célom később egy Európa-bajnoki aranyérem – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában