Szentes

2021.11.19. 17:55

Testközelből ismerhető meg a természet

Szombatonként Manó Napokat szervez a gyerekeknek és szüleiknek a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány. A foglakozásokon a kicsik játszva tanulhatnak a természetről és az élőlényekről.

M. A.

Állatsimogató a a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentõközpont Alapítványnál. Fotó: Majzik Attila

Az alapítványt tavaly decemberben hozták létre azzal a céllal, hogy a korábban végzett madármentésen túl más vadon élő állatok megmentésével is foglalkozzanak, így megfordultak már náluk sünök, őzek, macskák, nyulak és bárányok is.

Mint Nagy Tímeától, az alapítvány vezetőjétől megtudtuk, telephelyükön, a Bocskai utcában november 20-tól minden héten szombaton délelőtt 9 és 12 óra között várják majd az óvodás- és kisiskolás gyermekeket.

 

Állatsimogató a a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentõközpont Alapítványnál. Fotó: Majzik Attila

A délelőttökön családias környezetben, kis csoportlétszámú foglakozásokat szerveznek, ahol a gyerekek megtanulhatnak gondoskodni az állatokról, miközben sokat játszanak és tevékenykednek, emellett pedig nagy figyelmet fordítanak a természet és a benne élő madarak és állatok megismertetésére is. A szombat délelőttökön vetítésekkel is várják a gyerekeket, ahol azokat a régi magyar meséket ismerhetik meg, amik a mai napig az életre tanítanak.

A szombaton kezdődő Manó Napokra óvodásokat és kisiskolásokat várnak, a szülők a 30/ 633-2900-ás telefonszámon jelezhetik részvételi szándékukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában