Kevés kisgyereknek van ilyen jó dolga

2021.12.05. 14:23

Balázska, Bettike, Szederke

Kevés kisgyereknek van olyan jó dolga, mint a kétéves tápéi Sár­­közi Balázsnak, aki nem jár bölcsődébe, mégsem unatkozik napközben.

K. A.

Láthatóan ízlik a széna a kecskének. Fotó: Karnok Csaba

Fotós: Karnok Csaba

Édesanyját sem terheli feleslegesen, láthatóan jól elvan a ház körüli állatokkal. Van belőlük bőven, hobbi és haszon is. Az utóbbiak közé tartózik a meglehetősen népes baromfiudvar minden lakója, tyúk, liba, kacsa, pulyka, gyöngytyúk – közülük mostaná­ban a víziszárnyasok érzik igazán jól magukat, akad tócsa bőven a baromfiudvarban.

Láthatóan ízlik a széna a kecskének.
Fotó: Karnok Csaba

A tócsát Balázs is megta­lál­­ja, dagasztja is a sarat a játszós csizmájában, ha pe­­dig esik, behúzódhat a fedett helyre, a pónilovak és a kecskék közé.

Ottjártunkkor édesapja egyetlen mozdulattal huppantotta a kislegényt a jászolba, látszott, hogy ezt nem először teszi. És a gyermeken is, hogy nagyon szereti etetni az állatokat, fotónkon éppen Bettikének, a kecskének ad szénát, de várja már az ételt, Szederke, a póniló is.

A kecskét a család inkább a hobbi kategóriába sorolja, mint a haszonállatok közé, szeretik simogatni. A pónikat ugyancsak, ahogy természetesen a kutyákat is. Négy kölyke is született nemrégiben a három-, illetve négyéves Bichon havanese párnak, most nyolchetesek, és gyúrja is őket rendesen Balázs. És persze eltörött a mécses, amikor az egyik kiskutya elkerült otthonról...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában