Sándorfalva

2022.01.25. 13:37

Az üvegbe zárt város

T. K.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester asztalát a mini Sándorfalva díszíti.  Fotó: Frank Yvette

Különleges asztaldísz került Sándorfalva polgármesterének asztalára. Farsang-Frindt Krisztina a város jellegzetességeiből alkotott egy kompozíciót, lényegében egy 23 centiméteres átmérőjű búrába zárva a települést. Mint mesélte, korábban egy levendulás búrát készített Gajdosné Pataki Zsuzsannának, télen pedig a város adventi koszorúját úgy álmodta meg, hogy azon megjelentek Sándorfalva épületei. Ezt a kettőt ötvözte akkor, amikor az asztaldíszt kitalálta. A megvalósításhoz vasútmodellező kellékeket vett igénybe.A mini Sándorfalván látható a Nádastó az épülő rendezvény­házzal, amelynek teraszán né­hányan napoznak is, de helyet kapott a kompozícióban a kastély és a templom is. 

– A legnehezebb talán a tó kivitelezése volt, a modellpor ugyanis nem volt elég élethű. Azt végül melegragasztó és krepp-papír felhasználásával hoztam létre – mesélte. – De sok munka volt a kastély kialakítása is, annak mintáját fotó alapján gravíroz­ták a falapocskákba – tette hozzá Farsang-Frindt Krisztina. Ehhez képest már szinte gyerekjáték volt az olyan miniatűr elemeket létrehozni a méretarányos maketten, mint például a kaspókban álló növényeket – ezek egyébként gyöngyszemekbe ragasztott virágok. A díszen az ötletgazda virágkötő 20, a gravírozó további 8 órát dolgozott, vagyis elmondhatjuk, hogy Sándorfalva búrába zárt esszenciája alig több mint egy nap alatt elkészíthető. Már ha van hozzá valakinek elég türelme és kézügyessége. 

Üvegbe zárták Sándorfalvát. Asztali dekoráció Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester irodájában. Fotó: Frank Yvette

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában