Helyi életstílus

2022.01.10. 18:20

Zselyke az első csongrádi baba

Január 2-án született meg a város idei első újszülöttje: Fábián Zselyke Szegeden látta meg a napvilágot délután 3 előtt 5 perccel.

Fotó: Majzik Attila

– December 31-re voltam kiírva, végül elsején éjfélkor mentünk be a kórházba, Zselyke pedig másnap délután született meg 3740 grammal és 52 centivel – mesélte az édesanya, Cimber Anikó.

 

– Én azért reménykedtem benne, hogy nem december végén születik meg, hanem inkább januárban, mert így jobban kijön a korosztály, ha majd később sportolni szeretne – tette hozzá az úszóedző édesapa, Fábián Vince.

Nagyon várták már az új családtagot. Fotó: Majzik Attila

A pár elmondta, ugyan még nem túl rég vannak együtt, de olyan, mintha már ezer éve ismernék egymást, ezért vágytak már a közös gyerekre.

 

– Mindketten szerettünk volna babát, már nagyon vártuk. Az, hogy ő lett az első csongrádi baba 2022-ben, az csak egy kis plusz. Elsőre kislányt szerettünk volna, mert Vince családjában sok a fiú. A névválasztás is könnyen ment, egy ritka, magyar eredetű nevet akartunk választani – magyarázták az újdonsült szülők.

 

Vince és Anikó elárulták, Zselyke mellé mindenképpen szeretnének egy kistestvért is.

 

– Egy kicsit még várunk, aztán két-három év múlva jöhet a következő baba. Másodiknak egy fiút szeretnénk majd – mondták el a szülők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában