Helyi életstílus

2022.02.02. 18:00

Felszerelést kaptak az íjászszövetségtől - Fotók

– Még Lekvár eszik – válaszoltták a kis kollégium előtt várakozó fiúk Bánhidy Zoltánnak. Lekvárra, akit igazából Király Bencének hívnak és kilencedikes, szerencsére nem sokat kellett várni, és a lelkes íjászkodó diákok elindulhattak az ásotthalmi erdőben lévő Négyökrű rétre.

Arany T. János

Kipróbálták az új eszközöket a bedősök. Voltak akik kedden először lőttek, de voltak tapasztalt íjászkodók is.  Fotó: Karnok Csaba

A csapat most próbálta ki azokat az új íjakat és vesszőfogó állványokat, amelyeket a közelmúltban kaptak Magyar Íjász Szövetségtől miután Bánhidy Zoltán kollégiumi nevelőtanár elvégezte az íjászat népszerűsítése és az utánpótlásnevelés fellendítése érdekében szervezett tanfolyamot. A Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium nevelőtanára MÍSZ 1-es szintű iskolai íjászoktató minősítést szerzett, és az intézmény kapott ajándékba két állványt és nyolc íjat húrokkal, alkarvédőkkel és vesszőkkel. 

 

 

Három lány is a fiúkkal tartott. A szintén kilencedikes Szöllősi Viktória azt mondta, ő mindent kipróbál, amit csak lehet. 

 

 

Mivel az iskola gépparkjához tartozó szolgálati dobozos UAZ hátulja tele volt az új szabadidős eszközökkel, a csapat gyalog indult el. A réten körülbelül öt fokkal volt hidegebb, mint lakott területen, ahogy beborult és sötétedett, a szél is megélénkült, de ez egyáltalán nem zavarta a fiatalokat, határozottan kezdték el összecsavarozni az íjakat, a nagy lendületben egyiket-másikat összevissza. A helyes testtartásra és húrfogásra vonatkozó rövid eligazítás után a feszít és elenged vezényszavakra lőttek a diákok. Közben kísérőjük és kollégiumi nevelőtanáruk elmesélte, a diákok ötlete volt, hogy szerepeljen az íjászat is a végezhető szabadidős tevékenységek sorában, az iskola vezetősége pedig támogatta, és Bánhidy Zoltán vezetésével felkarolta a kezdeményezést. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában