Szentes

2022.03.05. 12:00

Játszva erősödik a kötődés

A Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése című rendezvénysorozat keretében a szervezők célja cselekvő közösségek kialakítása a megye településein, térségeiben. Ezen felül a megyei identitás erősítése, a megye területén élők egy közösséggé formálása is kiemelten fontos a szervező megyei önkormányzat számára.

A projekt hangsúlyt fektet a a sportok fontosságára, az egészségmegőrzésre, a közös kulturális értékeink megőrzésére és hagyományunk ápolására is, ennek szellemében néptáncbemutatóval, a gimnazistáknak aerobic- és katonai közelharc oktatással, az általános iskolásoknak foci- és teniszbemutatóval, az óvodásoknak pedig oviolimpiával készültek a szervezők, a kicsiket emellett népi fajátékok is várták.

 

– Már másodszor vagyunk ilyen rendezvényen, az első alkalom is tetszett a gyerekeknek, jól érezték magukat, a népi játékok a kedvenceik. Jó lehetőség, hogy olyan játékokat is megismerhetnek így, amelyek mára már kivesztek, vagy nem olyan ismertek – fogalmazott Giláné Orosz Ildikó, a Klauzál Gábor Általános Iskola pedagógusa.

 

Az egész napos programon a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre is felhívták a figyelmet, a tavaszvárás jegyében pedig kézműves foglalkozásokat is rendezte, de az érdeklődők a nemzeti értékeket, az elsősegélynyújtást és a biztonságos közlekedést is megismerhették.

 A népi játszótér volt a gyerekek kedvence. Fotó: Majzik Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában