Helyi életstílus

2022.05.01. 13:18

Majdnem majálist tartottak Bakson - Fotók

Imre Péter

Fotó: Imre Péter

 Azért hívjuk Majdnem majálisnak, mert nem május elsején, hanem április 30-án tartjuk 

- adott magyarázatot a szokatlan elnevezésre Búza Zsolt, Baks polgármestere. Közben a faluház előtti és melletti parkban szép számban gyülekeztek a helybeliek, akik már reggeltől kipróbálhatták az ingyenes játékokat, például az ugrálóvárat, a trambulint vagy jumpingot, az óriáscsúszdát (egymás hegyén-hátán másztak fel rá a kicsik) és a rodeó bikát, később az exatlont, de volt lufihajtogatás bohóccal. 

Gábor elárulta: a fiúk a kardot, a lányok a virágokat és az állatokat kedvelik, készített is mindegyikből, illetve egy lufivirággal megkérte párja kezét, aki „bosszúból” lufikarddal szúrta szíven.

Megnyitójában Lépné Soós Anita alpolgármester elmondta: 6 csoport, baráti társaság jelentkezett a főzőversenyre, de nem a végeredmény a fontos, hanem a jó hangulat, a kellemes időtöltés, hiszen két év szünet - a koronavírus miatt - után újra kötetlenül találkozhatnak, szórakozhatnak az emberek. A gyerekeket, a fiatalokat henna és csillámtetoválás is várta, az egyik felnőtt megjegyezte: neki fájt. Mire a vele lévő szőke kislány kontrázott: nekem nem, de már jött is a válasz, de az én kezem szőrös. Az egészségüket is tesztelhették a helyiek, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai mértek vérnyomást, csontsűrűséget, testtömeg indexet és táplálkozási tanácsokat is adtak a faluházban.

Akiknek kedvezők voltak az eredményei, értékei - úgy láttam, azok is akiknek nem… - ehettek, ihattak a büfében és a főzőcsapatoknál, Búza Zsolt polgármester pedig abált, főtt disznófejhússal kínálta az embereket, akiknek a talpalávalót késő estig a Szénási zenekar húzta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában