Felvonulással indult a találkozó

2022.07.15. 19:56

Kamionok és motorok lepték el a megyeszékhely útjait

Szebbnél szebb kamionokat és motorokat lehetett megtekinteni pénteken, illetve lehet megcsodálni szombaton Sziksósfürdőn, ahol Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozót tartanak. Az országút királyai pénteken Szegeden is felvonultak, majd beindult a zúzós buli a kempingben.

Kiss Anna

Felvonulással startolt a szegedi találkozó. Hollandiából, Csehországból, Romániából és Szerbiából is érkeztek kamionosok. Fotó: Gémes Sándor

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Elképesztő hangzavar kerekedett a városban péntek délután, több mint egy órán át a kamionok kürtjétől volt hangos a megyeszékhelyen, ugyanis a hagyományokhoz híven a 32. Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozót is látványos felvonulással nyitották meg. Több mint 300 kamion és ugyanennyi motoros járta be Szegedet, majd Sziksósfürdőre vonultak, ahol egészen vasárnap hajnalig programokkal várnak minden korosztályt.

Az ünnepélyes megnyitón Ágoston Attila főszervező elmondta, azt szeretnék, ha ezen a hétvégén minden kamionos és motoros jól érezné magát, kieresztené a fáradt gőzt a családja és barátai körében, valamint ha új barátságok köttetnének a kétnapos programon. Megjegyezte, a nemzetközi találkozón azokról a kollégáikról is megemlékeznek, akik már nem lehetnek közöttük. Elárulta, a Volvo Turcks és a Waberer's által szervezett találkozóra Hollandiából, Csehországból, Romániából és Szerbiából is érkeznek kamionosok. 

A megnyitó után a Vasmacska tagjai csaptak a húrok közé, őket a Kerozin követi a színpadon, végül pedig diszkóval zárul a nap. Szombat reggel 9-kor zenés ébresztőt tartanak, amelyet kiállítások, szakmai bemutatók, gyermekprogramok és kamionos, motoros terepügyességi versenyek követnek majd. 11 órától pedig abszolút a megmérettetéseké lesz a főszerep, megrendezik a TALENT erős emberek versenyét, valamint lesz kamion- és kötélhúzó, sörivó, vizes póló és szkanderverseny is. Este Tunyo öröksége és AB&CD koncert lesz.

Ágoston Attila főszervező lapunknak arról számolt be, hogy idén is elmarad a vasárnapi gyorsulási verseny a rakparton, hiszen míg tavaly az Oskola utca felújítására, addig idén a zöld városra hivatkozva nem engedélyezte azt az önkormányzat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában