Iskolakezdés előtt

2022.08.23. 08:40

A Laposon már be lehet ülni az iskolapadba

Farkas Judit

Múlt héten vettük észre, hogy a Laposon már múlt héten is beülhettek a gyerekek az iskolapadba - bár úgy könnyebb, hogy amikor megunják, berohanhatnak a vízbe. Fotó: Farkas Judit

Az iskolakezdés izgalmai ez idő tájt jobban foglalkoztatják a szülőket, mint a gyerekeket. Hol lehet legolcsóbban megkapni a legjobb minőségű tanszereket? Kell-e új iskolatáska? Kinőtték-e az iskolások a tavalyi tornacipőt? Ezek kevéssé érdeklik az ifjúságot, amikor van még másfél hét a szünetből. Bár most nincsen strandidő, a szegedi szabadstrandon már a múlt héten megfigyeltük, hogy gondoskodtak a tanulók akklimatizációjáról. A Lapos hangulatos büféjénél két fürdőzés között akár iskolapadban is elfogyaszthatják a fagyit, üdítőt, kukoricát vagy sült krumplit a gyerekek, hogy ne érje őket túl váratlanul, amikor megint be kell ülniük a padba. 

Mivel sok gyerek jár le szülőkkel, nagyszülőkkel, a padokat biztosan kihasználják - az enyémek kipróbálták, milyen lesz megint az iskolában ülni. Így persze könnyebb, hogy fel lehet kelni és bele lehet rohanni a Tiszába, ha megunják az üldögélést. A folyóparton is sok mindent lehet egyébként tanulni, főleg az élővilágról: látni tőkés récét, sirályokat, szitakötőt és veszélyes külsejű lárváját, kisebb-nagyobb kagylókat. Találtunk apró rákot uszadékfába kapaszkodva, és ha egy ideig nem bolygatják a partot, rajokban úszkálnak a sekélyesben az apró halak: amint rájuk vetül az árnyékunk, egy pillanat alatt tűnik el a társaság. 

képalá:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában