SZIN 2022

2022.08.26. 20:41

Jövőre 20 éves a Punnany Massif, interjút adtak lapunknak - fotók, videók

Az eddigi összes lemezét kiadja majd bakeliten a Punnany Massif, mely többek közt így ünnepli a 20. születésnapját. Minderről az egyik alapító tag, Farkas Roland beszélt lapunknak, aki azt is elárulta, mitől lehet töretlen a sikerük Szegeden is, valamint hogy miről szól majd a két új videoklipjük, amit ősszel forgatnak.

Kiss Anna

Tízezrek kapcsolódtak ki a Partfürdőn a vakáció utolsó péntekén a koncerteken. Fotó: Sándor Judit

„Számít, hogy vezérelved legyen a jó szándék. Indulj el egy úton, és az istened megszán még, de ha másolsz mást, nem vagy más, mint egy árnyék" – énekli a Punnany Massif, mely az elmúlt 19 évben bebizonyította, hogy érdemes egyedinek lenni és nem másokat másolni, hiszen csak az Instagramon 50 ezernél is több követőt tudhatnak magukénak, miközben az egyik legnépszerűbb számuk, az Élvezd már 54 millió megtekintésnél jár a YouTube-n. A pécsi zenekar elképesztő hangulatot csinált ismételten a Szegedi Ifjúsági Napokon, ahol pénteken léptek színpadra, ezt megelőzően pedig interjúra kértük Farkas Roland alapítótagot, vagyis Wolfiet.

Szeged a második városunk, hiszen már annak idején, amikor elindultunk, nagy szeretettel vártak itt minket, és szerencsére ez a szeretet azóta is töretlen. Remélem, sokáig kitart még ez. Úgy vélem, ez a töretlen szeretet és siker annak köszönhető, hogy 2003 óta sikerült jó pár olyan dalt megírnunk, amely valószínűleg pár évig még segít minket a rögös utakat járni 

– nyilatkozta lapunknak.

Persze Wolfienak is van kedvenc Punnany-dala, de ez attól függ, hogy milyen hangulata van. Ha nagy szívfájdalma van, akkor a Másfél hete című szerzeményüket hallgatja, ugyanis ő sokkal inkább a „B-oldalas" dalaikat kedveli, amelyeket szerinte csak azok a követőik ismernek, akik masszív Massif fanok.

Szeretnénk olyan témákról írni, amelyek minket is foglalkoztatnak, és bízunk abban, hogy közben megtaláljuk a közös metszéspontot a közönséggel, hiszen szerintem épp ez a zene- és a dalírás lényege. Reméljük, hogy tudunk még olyan dalokat írni, amelyek sokáig a térképen tartanak minket, többek közt itt, Szegeden

 – árulta el.

Wolfie beszámolt arról is, hogy a következő hónapban 2 videoklip forgatásán dolgoznak majd. Hozzátette, az egyik az új Punnanyhoz képest szokatlan lesz, társadalomkritikáról szól majd, míg a másik az élet szépségeit helyezi a fókuszba. Ahogy fogalmazott: a két ellentétet találták meg, a kettő között középen pedig ők állnak.

 

A pécsi zenekar 2003-ban indult, tehát jövőre lesznek 20 évesek, ezért szeretnék, ha a jubileum fényében telne 2023. Roland elmondta, az eddigi összes lemezüket kiadják majd bakelit lemezen, valamint új lemezzel is jelentkeznek majd. A cél pedig az, hogy ezzel körbeturnézzák az országot és az országhatáron túlra is eljussanak. A pénteki szegedi koncertjük után nyeregbe is pattantak, Erdélybe, Marosvásárhelyre indultak.

A Punnany Massif mellett egyébként színpadra lép vagy már lépett a SZIN harmadik napján az Analog Balaton, a Follow the Flow és a hazai közönség kedvenc német lemezlovasa, Alle Farben is, de a nemzetközi vonalat erősítette A7S is. Itt volt a Dzsúdló, ByeAlex és a Slepp, az Abigél, az Anna and the Barbies, a Ricsárdgír, valamint Szabó Balázs Bandája is, meg persze még vagy félszáz további fellépő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában