Hittanosok Mórahalmon

2022.08.29. 13:20

Megúsztatták az atyát a gyerekek

Arany T. János

Nem akart bemenni a vízbe Negyela atya, ezért jól lefröcskölték a hittanos gyerekek a mórahalmi fürdőben. Fotó: Karnok Csaba

Atya, jól van?

 – kiabáltak ki a csúszdás élménymedencéből a gyerekek. A medence szélén Negyela Zoltán ruzsai plébános állt csuromvizesen. Teljesen átázott ruhájából kitartóan csöpögött a víz. Hiába könyörögtek neki a gyerekek, hogy menjen be a vízbe fürdeni, nem tudták rábeszélni, ezért heves fröcsköléssel biztatták. A biztatás nem sikerült, az atyának nem volt őszinte a mosolya. Pólójából és rövidnadrágjából lassan tócsányi víz gyűlt össze a lábánál. Elárulta, hogy nem tud úszni és törülközőt sem hozott magával. Szerencsére a kísérők készültek, adtak egyet neki.

Harminckét hittanos ruzsai és öttömösi gyerek töltötte el a hétfőt a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben, ahová a plébános is elkísérte őket. Az atya elmondta, ez a nyár utolsó nagy csobbanása. A kirándulás pályázati pénzből és a plébánia anyagi támogatásából valósult meg. A nyár fő programja az egyhetes hittantábor, a kunfehértói sátrazós kirándulás volt, de Mórahalomra is minden évben elhozzák a hittanos gyerekeket. Az atya hozzátette, meglepődött azon, hogy sajnos sok gyerek nem jutna el a fürdőbe, vannak, akik most most voltak először.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában