Szegedi hírek

2022.09.03. 15:33

A Gyermekklinikáért sportoltak a családok - Galéria

K.A.R.

Több százan döntöttek úgy szombaton, hogy sportcipőt húznak vagy kerékpárra ülnek, és teljesítik a 4 kilométeres sétát, a 6 vagy 12 kilométeres futást, netán a 26,5 kilométeres kerékpározást. Ötödik alkalommal rendezte meg ugyanis Jakab Gusztáv szegedi vállalkozó a Kétlábon vagy kétkeréken Jótékonysági esemény a Gyermekklinikáért! programot.

Lapunknak a közös sportolás előtt elmondta, öt évvel ezelőtt, amikor útjára indította a kezdeményezést, akkor 100-150-en voltak, tavaly pedig már csaknem ezren csatlakoztak az akcióhoz, és idén is több száz résztvevőjük volt. Elárulta, idén annyiban más az esemény, hogy sokkal több kísérőprogramot szerveztek a gyermekeknek, így például csillámtetoválással, óriás golyóvezetővel és mini golffal várták a fiatalokat. Továbbá szintén újdonság, hogy 200 adag halászlével vendégelték meg az egészségügyi dolgozókat a verseny végén.

A nevezési díjakból befolyt összeget idén is az SZTE SZAKK Gyermekklinika javára ajánlják fel, valamint a vállalkozóktól kapott 50-100 ezer forintos támogatásokat is.

Az eseményen Kovács Tamás, a klinika Gyermeksebészeti Osztályának vezetője közölte, eszközt vásárolnak majd a pénzből az intézmény számára, azonban csak a következő napokban hozzák nyilvánosságra, hogy pontosan mire is fordítják a nagylelkű felajánlásokat. Megjegyezte, Jakab Gusztáv egyébként nem csak ezzel a rendezvénnyel segíti a klinikát, hanem egész évben adományokat visz számukra, vagy ha például asztalosra van szükségük, akkor azt is szerez.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában