Tabán iskola

2022.09.23. 16:30

Futással ünnepelték a Szív napját - galéria

A diákok mellett tanárok és szülők is részt vettek pénteken a Tabán iskola futódélutánján. A kijelölt távok teljesítése után a résztvevők egy hatalmas szívet formáztak a Szív napja alkalmából.

Timár Kriszta

Tanárok, szülők és diákok együtt futottak pénteken a Tabán iskolában. Fotó: Karnok Csaba

A „Fuss a szívedért! – Fuss az iskoládért!” országos akcióhoz kapcsolódva futódélutánt szerveztek pénteken a Tabán Általános Iskolában. Diákok, tanárok és szülők is részt vettek a programban, mely során az iskola körülfutásával hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára, szívünk egészségének megőrzésére. Frankné Prosek Éva intézményvezető elmondta, 2000 óta szeptember utolsó vasárnapja a Szív napja, ennek apropóján tettek ők is az egészségükért. 

A cél az volt, hogy tudatosítsuk a gyerekekben, milyen fontos a testmozgás. Az elsősök és a másodikosok az udvaron futottak két kört, a harmadikosok és a negyedikesek az iskola körül egy, a felsősök pedig két kört. Az eseményre egy hetedikes diákunk még logót is tervezett, ezt viselte mindenki a pólóján

 – mesélte.

Az osztályokat külön-külön indították a kijelölt távra, a gyerekek mellett ott futottak a tanárok is. Igazi közösségi program kerekedett a kora délutáni programból: egymást biztatták, tapsolták a gyerekek, sőt az érdeklődő szülők is, akik közül a legtöbben csak videóztak és fotóztak, néhányan azonban futni is beálltak. 

A gyermekeim osztályfőnöke szereti a családtagokat is bevonni a programokba. Tegnap például biciklitúrán voltunk, ma pedig futunk

 – mosolygott Százné Sörés Márta. Ikrei ugyan hamar lehagyták, de mint mondta, így is élvezte ezt a kis testmozgást. 

A gyerekeken látszik, hogy a tesiórák része az iskola rendszeres körbefutása. Nekem kicsit megterhelő volt, de munka után ettől függetlenül jólesett

 - összegezte élményeit az édesanya.

A futódélutánon egyébként többen úgy vettek részt, hogy akár felmentést is kérhettek volna, mégsem akartak kimaradni a programból. A negyedikes Anna például törött kézzel is rajtvonalhoz állt és lesétálta a távot, amit kijelöltek az osztálynak. Dobor Ágnes tanárnő pedig műtött térdével futott, két gyerekkel kézen fogva kocogott be a célvonalon. 

Ha a térdem nem fájna, kellemes is lehetett volna. De megcsináltuk, ez a lényeg. Eszembe sem jutott, hogy a gyerekeimet magukra hagyjam

 – mosolygott.

A rendezvény egyébként jótékony célt is szolgált: az osztályok összesen 35 ezer forintot adtak össze, melyet a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítványnak adtak át. A futás után a résztvevők élőképbe álltak össze: egy lüktető szívet formáztak az udvaron.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában