Esőben is teljesítették a távot a futók

2022.09.17. 16:53

Jubileumi gátfutással ünnepeltek Szentesen és Csongrádon

Az esős és a korábbiaknál jóval hűvösebb időben is sokan lefutották a Csongrád és Szentes közötti 25. “g”-átfutás 6, illetve 14 kilométeres szakaszát.

Tábori Szilvia

A szemerkélő esőben lassan csordogált a nép a csongrádi városháza felé szombat délelőtt; majdnem kétszáz sportoló regisztrált a jubileumi, 25. “g”-átfutásra. A Csongrád és Szentes között két különböző távon, 6 és 14 kilométeren teljesíthető versenyt nem csak a helyiek kedvelik. Tóthi Margó és sporttársa Budapest mellől érkezetek, hajnal négykor indultak busszal, hogy a Gödöllői-dombság megszokott terepviszonyaitól egészen eltérő sík szakaszon töltődjenek fel. Mint azt a csongrádi rajt előtti bemelegítés közben Margó lapunknak elmondta: éppen tíz évvel ezelőtt, nyugdíjazása után kapott igazán kedvet a futáshoz egy sport iránt elkötelezett közösség tagjaként. Hetente kétszer edz, hétvégenként ha csak teheti, versenyeken teljesít rövidebb-hosszabb távokat. Úgy véli, a sport kihat az egész életére, kitartóbbá vált a mindennapi feladatokban. A folyamatos fizikai aktivitás nem csak az egészségét szolgálja, a lelke szintén töltődik. Főként, hogy jó érzés a futók összetartó közösségéhez tartozni, ismeretlenül is barátként üdvözlik egymást bárhol az országban. 

A sportolók többségét a körülmények sem zavarták: esőben is gyülekeztek a rajthoz a csongrádi városháza előtt. Fotó: Tábori Szilvia
 

Mint azt a szervezők részéről Cseri Gábor, Csongrád alpolgármestere a városháza előtti rajtpontnál lapunknak elmondta: csodálatos környezetben, a Tisza mentén végig a gáton futhattak a sportolók. Éppen azon a közúti hídon áthaladva, amely a két város összeköttetését szimbolizálja. A Szentesi Sport- és Üdülőközpontnál kialakított célállomásnál pedig kiegészítő programokkal készültek, hiszen a rendezvény jubileumát ünnepelték. Az esemény Csongrád és Szentes város közös szervezésében, a Mobilitási Hét részeként valósult meg. Utóbbi támogatása különösen fontos, hiszen a mozgás örömére, egészségmegőrző hatására, vagy a kerékpáros közlekedés előnyeire szeretnék felhívni a figyelmet. – A csongrádi sportoló közösség most kezd megerősödni, több sportegyesület működésével. A Fussuk Le! Sportegyesület például kitűnően sikerült nagyszabású félmaratont szervezett – tette hozzá Cseri Gábor. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában