A jövő edzőit oktatja

2022.10.31. 08:20

A mozgásra nevelés Bagi Mátyás hitvallása

A jövő szakembereit oktatja a HSZC Eötvös József Technikum duális partnereként Bagi Mátyás. A vásárhelyi edző saját hitvallását adja tovább a fiataloknak.

Tábori Szilvia

Cél, hogy kiváló edzőket képezzenek. Fotó: HSZC Eötvös József Technikum

Bagi Mátyás edző és munkatársai a HSZC Eötvös József Technikum duális partnereként vesznek részt a sportedző-sportszervező szakma gyakorlati oktatásában. Az intézmény egykori tanulójaként készítik fel a diákokat. 

– Minden, ami sport, mozgás és az erre való nevelés az hitvallásom. Az ingyenes városi edzéseken jöttem rá, nem a sportolókat és sportolni vágyókat kihívás edzeni. Az igazán nagy feladat, hogy azokat szoktassuk rá a rendszeres testmozgásra, akiktől az távolabb áll. Szívügyem, hogy minden edzőnek ez legyen a küldetése – fogalmazta meg az oktató. Hozzátette, a prevenciót az edzői mentalitás fontos elemének tartja, de sajnos sokaknál hiányolja ezt a hozzáállást.

Fotós: HSZC Eötvös József Technikum

– Az edzésre érkezők ne rosszabb állapotban távozzanak tőlünk. Az a feladatunk, hogy mindent jól megtanuljanak, egészségesek maradjanak, ne sérüljenek meg, szeressék meg a mozgást. Stabil alapok nélkül nincs eredményes továbblépés. Tehát ne elvárásokkal fogadjuk azokat, akik végre rászánták magukat a testedzésre és betértek a terembe az utcáról – mondta azt hangsúlyozva, hogy a jövő generációnak, a szakembereknek ezt a hitvallást szeretné továbbadni. 

– Ez nekem egy teljesen új közeg, környezet, rengeteg emléket felidéz bennem. Visszavisz abba a korba amikor még én is „gazember” diák voltam. Nagyon komoly pszichológiai, szociológiai tanulmányokat kell folytatnom, mert 48 évesen csöppentem bele az oktatásba, pedagógiai előképzettség nélkül. Nem szégyelltem sosem tanácsot kérni. Az Eötvös- iskola ránk bízta a képzés koordinálását, egyetlen határozott elvárásuk, hogy tanulóikból minél eredményesebb edző legyen, minél jobb jeggyel zárjanak. A sikeres munkához nagyban hozzájárult edzőtársam, Molnár Cintia is – mondta a hódmezővásárhelyi edző. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában