Mórahalom

2022.10.11. 21:45

Gombokból varr képet Anna

Nemrég mutattuk be lapunkban a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola gyógypedagógusát, Gondiné Dobó Annát, aki szinte megszállottan gyártja a tanulást segítő játékokat a gyerekeknek.

Arany T. János

Karácsonyfa készül. Az alapanyagot, a gombokat a gyerekek gyűjtik, majd Gondiné Dobó Anna, a mórahalmi általános iskola gyógypedagógusa képet varr belőlük. Fotó: Török János

Azt mondja, bármiből lehet játékot, fejlesztőeszközt készíteni. A tanáriban az asztalán gyakran kupakok, matricák, parafadugók sorakoznak. Névjegykártyák, régi újságcikkek, gyümölcsmagok, ezekből mind játékok készülnek. Az egyik kolléga, Feri bácsi vérnyomáscsökkentő gyógyszerének kupakja is kiválóan felhasználható társasjátékokhoz.

A gombok is remekül hasznosíthatók ezeken a foglalkozásokon, hiszen meg lehet őket különböztetni méret, szín, forma és a lyukak száma szerint is. A tetőtéri tanterem falán több, gombokból készült alkotás látható. Az alapanyagot a gyerekek gyűjtik, a művet a tanárnő készíti, felvarrja a gombokat a vászonra. A falon egy piros és egy fehér színű szív mellett egy gyönyörű fa látható. Ezek mind az ő munkái. A fánál még a rá eső fényre is figyelt, a lombkorona bal felső részét süti a nap, ezért azok világosabb, csillogó gombokból készültek.

Most egy karácsonyfán dolgozik, ehhez fényes, füles fémgombokat gyűjtenek a gyerek. Ahogy gyűlik az alapanyag, úgy formálódik a karácsonyfa és díszítése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában